2015. december 25.

Boldog Ünnepet!



Minden kedves Olvasómnak köszönöm, hogy egész évben megtisztelt az érdeklődésével, kíváncsi volt a szavaimra. Remélem, sikerült néhány olyan olvasmányról írni, amelyek felkeltették a figyelmeteket, szórakoztató pillanatokat és kellemese élményt nyújtottak, hogyha az elolvasásuk mellett döntöttetek.

Áldott, békés, örömteli karácsonyt kívánok!
Szeretettel, TipiTopi

2015. december 4.

Színezők karácsonyra

Gyermekkoromban imádtam a színezőkönyveket, minél vastagabb volt, annál jobban örültem neki, mert tudtam, hogy kedvemre válogathatok a sok rajz között és sokáig fog tartani, míg a kötet végére érek. Az én gyermekkorom régen volt, mostanában az unokahúgom és unokaöcsém szórakoztatására ragadok színes ceruzát vagy filcet, szeretik, amikor együtt színezünk. De meglehet, hogy a jövőben ez változni fog. Itthon néhány hónappal ezelőtt vette kezdetét a felnőtt színezők őrülete, hogyha lehet annak nevezni, azóta pedig egyre-másra jelennek meg a szebbnél-szebb, aprólékosan kidolgozott példányok, stresszoldó, meditatív, kreatív jelzőkkel ellátva, mesébe illő rajzokkal, trópusi virágokkal, mandalákkal, állatgrafikákkal, japán vagy vintage mintákkal, népi motívumokkal, városképekkel, női portrékkal, vagy éppen az irodalomból merített témákkal. Kínálat van bőven, ha valaki szeretne elmerülni a kreativitás és a színek világában. Már egy ideje én is kacérkodom a gondolattal, hogy beszerezzek egy sajátot, de eddig még nem szántam rá maga, sőt a bőséges kínálat csak megnehezíti a döntést, de most jó ötletnek tűnik felvenni a karácsonyi kívánságlistámra (csakis színes ceruzák és filcek társaságában). Az itt szereplő lista távolról sem teljes, de igyekeztem változatosan válogatni. Talán más is jó ajándékötletnek tartja őket szeretteinek, gyermekeinek, vagy éppen saját magának.

Ha már közeleg az ünnep, kezdődjön a lista egy a témába illő,  majd két magyar szerző tollából született kiadvánnyal.

Színezd ki a karácsonyt!
Üdvözlet a téli csodavilágban! Mary Tanana képzőművész, illusztrátor gyönyörű rajzai megragadják a karácsony varázsát ebben az egyedülálló színezőkönyvben. A hópelyhektől a harisnyáig, a rénszarvastól a koszorúig az ünnep minden kelléke csak arra vár, hogy fantáziáddal életre keltsd. A hatvanoldalnyi színezni való tintarajz több óra pihentető kreatív szórakozást nyújt.
INSPIRÁCIÓ 
A hagyományos népművészet minden fajtája elbűvöl. Különösen nagy hatással volt rám az ukrán, a magyar, az orosz és a lengyel népművészet, beleértve a művészi papírkivágási technikát is. Kedvelem továbbá a különleges indiai henna mintákat. Bármerre utazom, rengeteg fotót készítek, hogy emlékeztessenek a művészet és az építészet gazdagságára. Hálás vagyok, hogy mindezt megtapasztalhatom. 
Ezenkívül szenvedélyes kertész is vagyok, a másik nagy motiváló erőm az anyatermészet. Rabul ejt a virágok, cserjék és fák formavilága, színei, textúrái. A természet iránti szeretetem mutatkozik meg burjánzó, túláradó ábráimban.
Kiadó: Harlequin Magyarország, 2015

Tálos Tamara: Színezd ki Magyarországot!
Most elképzelheted a saját Magyarországodat!
Engedd el a fantáziád, és töltsd meg színekkel a könyv lapjain szereplő épületeket és nevezetességeket! Barangold be az országot a rajzok segítségével, és merülj el a színezés megnyugtató világában! A lehetőség a tiéd, a színek a te kezedben vannak. Csak rajtad áll, hogyan teremted újra az ismerős helyszíneket.
Magnólia Kiadó, 2015

Katona Júlia: Griffek kincse
A kreatív felnőtt színező 50 illusztráció segítségével mutatja be a Kárpát-medence jellegzetes motívumait, melyek a nagyszentmiklósi aranykincs elemeiről és nomád viseleti tárgyakról származnak. A motívumgyűjtemény egyúttal kiváló betekintést enged a korszak szimbolikus hitvilágába; valóságos állatalakok, pl. kecske, sas, szarvas mellett mondabeli fantázialények: griff, szárnyas oroszlán, valamint az eget és a földet összekapcsoló életfa motívuma is feltűnik.
Merülj el az ősi minták varázslatos világában, keltsd életre kedvenc színeiddel, tudd meg róluk a legfontosabb információkat! A perforáció mellett kivághatod és be is keretezheted az általad létrehozott egyedi képeket. Nemcsak jó szórakozás, ajándéknak is kiváló! 
Typotex Kiadó, 2015