2015. október 5.

Jön, jön, jön...

Nem ezzel a poszttal képzeltem a visszatérést a kis blogomhoz (egy nyárösszegző folyamatban van...), de emellett a hír mellett nem lehetett szó nélkül elmenni. Egy olyan rajongónak, mint én, meg semmi esetre sem. 
Végre valahára érkezik a legújabb Steven Saylor kötet, a fiatal Gordianus egy újabb nyomozásával. Én ma fedeztem fel ezt az örvendetes hírt a kiadó weboldalán, és azt kell mondjam, hogy hosszú idő óta számomra ez lesz az első nagyon, de nagyon várólistás kötet. Több, mint egy évvel ezelőtt olvastam A nílusi rablókat, szóval már  éppen ideje volt a következő kalandnak. Igaz, hogy még két hónap hátra van, de a visszaszámlálás már megkezdődött. 


Steven Saylor: A fúriák haragja
I. e. 88.: az egész ókori világ háborúban áll. Nyugaton az itáliai államok Róma ellen lázadnak; keleten Mithridatész a seregével a birodalom ázsiai provinciáit hódítja meg. Még a viszonylag békésnek mondható Alexandriában sincs nyugalom, mert új fáraó került hatalomra, és az utcákon tombol a káosz. Az ifjú Gordianus ennek elmúlását várja Bethesdával, amikor titkos üzenetet kap korábbi tanítójától és barátjától, Antipatrosztól. Épp Epheszoszban tartózkodik Mithridatész kíséretében, és úgy érzi, az élete közvetlen veszélybe került.

Gordianus a megmentésére indul, noha tudja, hogy ehhez ellenséges vonalak mögé kell hatolnia. Ráadásul hatalmas és halálos erők keresztezik az útját, és saját terveiket erőltetik az ifjúra. Gordianus hamarosan már nem is tudja eldönteni, kinek az oldalán áll, miközben muszáj megfejtenie a titkos üzenet mögött húzódó rejtélyt, hogy mentse a saját életét és mindenkiét, aki fontos neki.
Várható megjelenés: 2015. november 10., Agave Könyvek 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése