2014. december 6.

Amit szívesen látnék a fa alatt

Ahogy a címből is kitűnik, ezt a posztot azoknak a könyveknek szentelem, amelyek közül bármelyik felbukkanása a karácsonyfa alatt örömmel töltene el. Nem akartam túlságosan visszamenni az időben, hiszen az idén megjelent könyvekből elég sokat megvettem már magamnak, így csak az elmúlt hónap és a közeljövő megjelenései közül válogattam, abban a reményben, hogy az angyalkák szemfülesek lesznek, és a kedvemben járnak.

Az év utolsó hónapjában a karácsonyi bevásárlás és nagytakarítás közötti időszakokban szeretek könnyed, szórakoztató, romantikus történetekkel, de ez nem jelenti azt, hogy a most következő lista csupa ilyet fog tartalmazni, mert akad egy pár kivétel is, amit ha nem is a következő hetekben, de a jövő év elején minden bizonnyal kíváncsian veszek majd kézbe.

Sarah MacLean regénye az első kategóriához tartozik, pontosabban a történelmi romantika műfajába. Ha valaha írásra adnám a fejem, biztosan kipróbálnám magam a műfajban, bár nagy valószínűséggel egy ilyen történet megírása nem ugyanazzal az élménnyel kecsegtetne, mint egy kész regény elolvasása, de erről csak akkor tudnék nyilatkozni, hogyha végigjártam volna az alkotás nehéz folyamatát. De most Sarah MacLeanről és az ő regényeiről van szó.  Szeretem az írónő könyveit, de annak ellenére, hogy a tavaly megjelent A csábítás kilenc szabálya is ott van a polcon, eddig csak angolul olvastam tőle. A régi könyv ide vagy oda, nekem attól még fáj a fogam az újra.

Sarah MacLean: A hódítás tíz szabálya
Lady Isabel bajban lévő nőknek kínál menedéket a Townsend Park birtokon, sajnos azonban most anyagi gondokkal küzd. Találkozása Lord Nicholas St. Johnnal sorsszerűnek tűnik a számára, hiszen a régiségszakértő férfi tanácsot tud adni neki az öröksége értékével kapcsolatban. Az érzékeny és sármos lord egy pillanat alatt megnyeri Isabel szívét. De hogy tudná meghódítani ezt az oly népszerű férfit, akiért nemcsak a hajadon hölgyek vannak annyira oda Londonban? Lady Isabel még azt sem sejti, hogy a férfi eltűnt személyek felkutatásával is foglalkozik és éppen egy a Townsend Park birtokon rejtőző hölgyre „vadászik”.
Várható megjelenés: 2014. december 12., Könyvmolyképző Kiadó

Sarah Addison Allen mindkét magyarul megjelent regényét elolvastam, és mindkettő nagyon tetszett. Az Édes élet-ről (The Sugar Queen) írtam a blogon, mivel A csodálatos Waverley-kert még a blogolás előtt időszak olvasmánya, így az kimaradt, de aki szereti a csipetnyi varázslattal fűszerezett hétköznapi emberek életéről szóló történeteket, annak mindkettőt jó szívvel ajánlom. Az Édes élet télen játszódik, a tél a főszereplő kedvenc évszaka, úgyhogy ez a történet tökéletes olvasmány az ünnepek és remélhetőleg a tél közeledtével. Az eddigi tapasztalatok alapján szerintem az új regényben sem fogok csalatkozni. 

Sarah Addison Allen: A barackfa titka
A harmincéves Willa Jackson – generációkkal korábban anyagi romlásba dőlt régi, előkelő déli család sarjaként – kétes hírnévnek örvend. A Blue Ridge Madam – amit még Willa ükapja építtetett, és ami annak idején a környék legpompázatosabb otthonának számított – évek óta a hanyatlás és a szégyen jelképe.
Willa megtudja, hogy volt osztálytársa , a nemesi származású Paxton Osgood, kívül-belül fel akarja újíttatni az épületet, hogy első osztályú fogadót alakítson ki belőle. Ám amikor az építkezés közben egy csontváz kerül elő a magányosan álló barackfa alól, rég eltemetett titkok kerülnek napvilágra, a városkában pedig furcsa események követik egymást.
A véres rejtély minden várakozás ellenére közelebb hozza egymáshoz Willát és Paxtont, akik közösen kénytelenek szembenézni a két család szenvedéllyel és árulásokkal teli történetével, illetve kideríteni az igazságot, ami azóta is hatással van az élők sorsára.
Várható megjelenés: 2014. december 09., Könyvmolyképző Kiadó

A következő két írónő a listámon Kate Morton és Jojo Moyes. Mindkettőtől olvastam már korábban, nem mindent, ami megjelent magyarul, és amit olvastam sem mindig nyerte el teljes mértékben a tetszésem, de ennek ellenére kíváncsi vagyok a most megjelenő kötetekre is. 

Kate Morton: Titkok őrzője
"...minden ember életében van egy pillanat, amikor útkereszteződéshez ér, s valami döbbenetes történik, ami az egész életét megváltoztatja."
1941: Elsötétítés. Harsognak a szirénák, Londonra bombák hullanak, ám Dorothy csak azzal törődik, hogy megteremtse saját önálló életét. Ő más. Nem olyan, mint a szülei, ő sikeres, gyönyörű, és boldog akar lenni Jimmyvel. Mindenáron.
1961: Egy forró nyári napon, míg családja a suffolki tanyaháznál, a patak partján piknikezik, a tizenhat esztendős Laurel gyermekkori lombkunyhójában bújik meg, és arról álmodozik, hogy Londonba szökik, ahol fényes jövő vár rá. De még mielőtt véget érne az idilli délután, Laurel szemtanúja lesz egy döbbenetes bűnténynek, ami a világon mindent megváltoztat.
2011: Laurelt, aki immár körülrajongott színésznő, egyre inkább elborítják a múlt árnyai. Emlékek kísértik: édesanyja halálos ágya mellett testvéreivel felidézi azt a hajdani nyári napot. A rejtély vonzerejének engedve visszatér egykori otthonába, hogy megpróbálja összerakosgatni a titokzatos történetet darabkáit. Három idegen - Dorothy, Vivien és Jimmy - története ez, akik három nagyon különböző világból származtak, három idegené, akiket valamikor régen a háborús Londonban hozott össze a véletlen, és akiknek az élete sorsszerűen egybefonódott.
Kate Morton legutóbbi sikerregényének szálai az 1930-as, az 1960-as évek és a jelen között szövődnek. Egy bűntett, a szerelem és a kiszámíthatatlan véletlen szolgáltatja a történet bonyodalmait, és az olvasó alig várja, hogy feltáruljanak a szereplők titkai, s megtudja, vajon a végén minden a helyére kerül-e.
Az ausztrál KATE MORTON Queensland hegyei között nőtt fel. Tanult színjátszást Londonban és angol irodalmat Ausztráliában, ma pedig Brisbane-ben él a családjával, dzsesszzenész férjével és három gyermekükkel. Ahogy korábbi regényei mindegyike, a Titkok őrzője is számos országban óriási sikert aratott. A világszerte rendkívül népszerű szerző négy kötetéből összesen immár közel tízmillió példány kelt el.
Várható megjelenés: 2014. december 08., Cartaphilus Könyvkiadó

Jojo Moyes: Páros, páratlan
Az életben többnyire egyszerű a matek: a páros ügyek sokszor páratlanul zűrösek.
Több okból is szörnyű, ha az embert elhagyja a gyerekei apja, egyebek közt a pénzügyek meg a szörnyű csalódás miatt is. De még a végtelenül fárasztó, minden energiát felemésztő anyagi küszködésnél is rosszabb, hogy amikor olyasmi történik, amivel nem tudunk mit kezdeni, akkor az egyedülálló szülőnél nincs magányosabb ember a világon.
Így van ezzel Jess is, aki egyedül neveli kislányát, Tanzie-t és a férje korábbi kapcsolatából származó fiát, az emós Nickyt, aki a szomszéd srácok miatt igen nehéz helyzetben van. A kislány viszont matekzseni, de akármennyit gürcöl Jess, a Tanzie tehetségéhez illő méregdrága magániskolára sehogy nem jön össze a pénz. Hacsak... hacsak meg nem nyeri a skóciai pénzdíjas matekversenyt. Odáig azonban el is kell jutni. Skóciáig hosszú az út, főleg, ha egy ócska tragaccsal indul útnak az ember, ráadásul forgalmi nélkül. Ekkor lép a színre Ed, a lapátra tett cégvezető, akinek pénze és ideje is van jócskán. Neki más gondjai akadnak: a törvénnyel került összeütközésbe. És persze magányos, és komoly lelkifurdalás gyötri.
A Mielőtt megismertelek és az Akit elhagytál páratlanul népszerű angol szerzőjének új könyve vérbeli női regény, ám rendhagyó módon romantikus: a cukor és a hab párosa lemaradt róla. Sírunk és nevetünk, és alig várjuk, hogy megtudjuk, bekerül-e Tanzie a magániskolába, egymásra talál-e Jess és Ed, no és vajon felgyógyul-e Norman, a hatalmas, de nemes lelkű kutya...
A Londonban született Jojo Moyes az egyik legnépszerűbb, legismertebb angol romantikus bestselleríró. Pályáját újságíróként kezdte, dolgozott Londonban és Hongkongban is, majd első regénye, az Oltalmazó eső megjelenése után szabadúszó író lett. Jelenleg egy essexi tanyán él családjával, férjével és három gyermekükkel.
Moyes az egyetlen olyan szerző, aki kétszer nyerte meg "Az év romantikus regénye" elnevezésű rangos brit díjat - legutóbb a kiadónk Carta Light sorozatában megjelent Az utolsó szerelmes levél című regénnyel.
Várható megjelenés: 2014. december 12., Cartaphilus Könyvkiadó

Az év elején olvastam Andreї Makine: Ki szerette a cárnőt? című regényét, amely a hanyatló szovjet birodalom végnapjaiba játszódik, bár ízelítőt kapunk az új Oroszország megváltozott világából is, sőt időnként visszaugrunk 18. századi cári Oroszország pezsgő udvari életébe. A regény minden sorát élveztem, annyira magával ragadott az a világ, hogy nem sokkal utána elolvastam Vladimir Fédorovski: Szentpétervár regénye című könyvét is, ami ugyancsak nagyszerű élményt nyújtott. Nos, ha már olvastam a városról, az csak természetes, hogy arról az emberről is szeretnék olvasni, aki megálmodta, és sokat tett azért, hogy meg is valósítsa. Robert K. Massie-től már olvashattuk a Nagy Katalin történetét, amely a tavaly jelent meg, szintén az IPC Könyvek kiadásában, most pedig Nagy Péter személye elevenedik meg előttünk. 

Robert K. Massie: Nagy Péter élete és kora
Robert K. Massie, a narratív életrajzok nagymestere bámulatos képet fest a 17. és 18. század Európájáról és Oroszországáról. Nagy Péter pompás és ragyogó történetéből megismerhetünk egy kisfiút, aki kénytelen végignézni a sztrelecek véres tombolását Moszkvában, majd trónra jut, hogy féltestvérével karöltve uralkodjon a középkor ködében toporgó ország felett. Az energikus, tettre kész kamasz szívesebben tölti az idejét a szabadban, mint a moszkvai paloták fényűző unalmában. Egyik kirándulása során kincsre lel: egy csűrben egy kis vitorlás hajót talál, amelyet nyomban ki is próbál.
"Mert a legnagyobb fák is egyetlen magból születnek..."
Akkor még senki sem sejtette, hogy ez az epizód a magja annak az elképesztő eseménysorozatnak, amelynek során birodalmak buknak meg és emelkednek fel, flották és hadseregek születnek és semmisülnek meg; ekkor még senki sem tudhatta, hogy ez a hajó a katalizátor, amelynek hatására az ifjú cár átemeli országát a modern Európába. Ez az angol építésű hajó volt az, amely még inkább megkedveltette Péterrel a külföldieket, a nyugatiakat; ez a hajó volt az, amelynek hatására nekilátott az orosz hadiflotta megteremtésének, és ez a hajó volt az, ami arra ösztönözte, hogy bejárja Európát, uralkodókkal találkozzon, szövetségeket kössön, és elvegyüljön a közemberek között, ahol jól érezheti magát, ahol nem kell cárként viselkednie, ahol ő is lehet egyszerű hajóács.
Nagy Péter egyetlen álmát kívánta valóra váltani: a tengerre akart kijutni, de hogy ezt megtehesse, vagy a törököktől, vagy a svédektől kellett elhódítania bizonyos területeket.
A hódításhoz hadseregre van szükség...
Hát hozzunk létre egyet!
A hódításhoz fegyverek is kellenek...
Van elég érc az Urálban, építsünk kohókat és öntödéket!
És a flotta?
Építsünk hajókat! Küldjünk fiatalokat Nyugatra, tanulják el, ott hogyan csinálják.
És ki dolgozzon?
Van elég jobbágy, a bojárok meg majd csak megbékélnek azzal, hogy nem nekik robotolnak.
Nagy Péter átalakította országa iparát, társadalmát, kormányzatát; a nyugati példákat követve reformokat hajtott végre. Legyőzte XII. Károly rettegett svéd seregét, és ezzel tekintélyt szerzett Oroszországnak. Királyokat támogatott és buktatott meg, régiók, országok életére gyakorolt komoly hatást, városokat alapított, és ami számára talán a legfontosabb volt: megszerezte a hőn áhított tengeri kijáratot birodalma számára.
Robert K. Massie ezért a művéért 1981-ben Pulitzer-díjat kapott. 
Várható megjelenés: 2014. december 05., I.P.C Könyvek

Papp Sándor Zsigmond első regénye egy másik helyszínre és egy másik korba kalauzol, de itt is részesei lehetünk egy változó világnak, mi volt, mi lett, mit reméltek az emberek és talán arról is, hogy ebből mi valósult meg. Nagyon kíváncsi vagyok ezekre a „semmi kis életekre” akik mindezeket megélték. 

Papp Sándor Zsigmond: Semmi kis életek
Ha egy tónak képzeljük el a boldogságot, akkor miként lehet, hogy utólag mégis elfér egy pálinkáspohárban? Ki gondolná, hogy a szeméremcsupaszítás oldhatja egy kommunista kisváros frusztrációit? Pedig a diktatúra idején sokan apró, kézzel fogható örömökbe kapaszkodva evickélnek túl a mindennapokon, akárcsak Papp Sándor Zsigmond első regényének hősei, akik esendőségükkel, kiszolgáltatottságukkal, infantilis vágyaikkal mind-mind a néhai diktátor gyermekei. Egy babaházban élnek a Törekvés utcában, és körülöttük mindenütt ott feszül Ceauşescu üvegburája. Szerelem, felvonulás, árulás és félelem az életük, melyben a mindent és a semmit csupán egy hajszál választja el egymástól egy rosszkor elhangzó mondat, véletlen baleset vagy egy titkosszolga kedélyváltozása. A regény felkavaróan, de vigasztaló humorral mesél Románia rendszerváltás előtti és azt követő időszakáról. Szereplői, akiken átgyalogol a történelem, hús-vér figurák, akik a történet végére jutva kivétel nélkül rokonaink és barátaink lesznek. Az ő életük is, Kertész Imre szavaival, valakinek szóló élet, és ennyiben s csakis ennyiben értelmes élet, ha magát az élet értelmét különben teljes homály borítja is.
Várható megjelenés: megjelent, Libri Könyvkiadó

A következő három könyvre már azóta kivetettem a hálómat, hogy tudomást szereztem a megjelenésükről. Egyik szerzőtől sem olvastam még, pedig lett volna alkalmam rá (részben), hiszen Sarah Dessen legalább négy regénye olvasható már magyarul, Jess Waltertől pedig egy, de ez idáig elkerültük egymást. Azonban előfordul időnként, hogy az ember meglát egy könyvet (vagy többet), és egyszerűen csak tudja, hogy az kell neki. Így vagyok én eme három regénnyel. Jess Walter regénye az angol várólistámon is szerepelt, úgyhogy kifejezetten örültem a fordításnak, Hemingway életéről pedig mindig élvezet olvasni, és ami azt illeti a jól megírt ifjúsági regényeket is igencsak kedvelem.

Sarah Dessen: Álom két keréken
Mióta a szülei elváltak, Auden képtelen aludni. Olyan rutint alakított ki, aminek a segítségével átvészeli az éjszakákat. De amikor úgy dönt, hogy a nyarat a tengerparton tölti apjával és új családjával, megpróbál felhagyni régi életmódjával.
A nyaralás több kihívást tartogat a számára, mint képzelte. Nem csak apja új családjába kell beilleszkednie, de a környékbeli pletykás lányokkal is meg kell találnia a közös hangot. És ott van még Eli is, aki szintén álmatlanságtól szenved, és aki állandó éjszakai partnere lesz. A hosszúra nyúlt nyáréjszakákon szinte bármi megtörténhet…
„Dessen legújabb könyvében a barátság mélységeit járja körül. Egy nyári történet az önfelfedezésről.” - The Horn Book
Várható megjelenés: megjelent, Könyvmolyképző Kiadó 

Jess Walter: Szép romok
Hollywood történetének legnagyobb románca. Richard Burton és Liz Taylor istenek voltak, és mint az istenek általában, elviselhetetlenek.
Egy apró halászfaluba húsz év körüli, meseszép amerikai lány érkezett, és a kíváncsi, gavalléros természetű fogadós egy idő után már nem tudja nézni vendége boldogtalanságát: Rómába megy, hogy megkeresse azt a férfit, aki a lányt felültette.
A Kleopátra című, hatalmas statisztériát mozgató hollywoodi vállalkozás producere mára idős ember, de végtelenül megrendül, amikor egy látogatója felidézi a hajdani eseménysort.
A Richard Burton után tudakozódó vidéki fogadós groteszk kalandjai révén fény derül arra, hogy a sztárszínész és Elizabeth Taylor heves románcának hullámai sodorták a lányt a kis faluba.
Minden szerelmi történet tengerpart: látszanak bennük a folyton egymásnak rohanó hullámok, és a zord, part menti sziklák.
Várható megjelenés: megjelent, Európa Könyvkiadó

Naomi Wood: Mrs. Hemingway
A párizsi feleség csupán a történet kezdete volt... Hadley, Pauline, Martha és Mary. Ernest Hemingway feleségeként mind a négyen tudták, milyen generációjuk leghíresebb, legvonzóbb íróját szeretni, és általa szeretve lenni. Mindannyian azt gondolták, hogy szerelmük örökké tart majd, és mindannyian tévedtek: egyik nő sem volt képes megtartani őt. A négy részben elmesélt, valódi szerelmes leveleket és táviratokat a történetbe szövő Mrs. Hemingway feltárja a drámai szerelmi háromszögeket, amelyek tönkretették Hemingway házasságait. Az 1920-as évek bohém Párizsától az 1960-as évek hidegháborús Amerikájáig ívelő, a híres "elveszett nemzedék" alakjaival teli regény a szenvedély, szerelem és szívfájdalom lebilincselő története. Naomi Wood alapdiplomáját Cambridge-ben, mesterdiplomáját és doktorátusát a Kelet-angliai Egyetemen szerezte. A Mrs. Hemingwayt megalapozó kutatása során eljutott a londoni British Librarytől a washingtoni Kongresszusi Könyvtárig, valamint felkereste Ernest Hemingway otthonait és törzshelyeit Chicagóban, Párizsban, Antibes-ban, Key Westben és Havannában. A Mrs. Hemingwayt jelölték Dylan Thomas Díjra, amely az egyik legrangosabb, fiatal íróknak járó elismerés..
Várható megjelenés: megjelent, Alexandra Kiadó

A Lorieni Krónikákat azt követően kezdtem el olvasni, hogy a nyár folyamán megnéztük az első kötetből készült filmet. A könyv egy fokkal izgalmasabb, mint a film, és tetszett annyira, hogy azon nyomban a második kötet is elolvassam.  A harmadik és negyedik kötet itt várakozik ( a párom már azokat is kivégezte, nála nem kevernek be a mindenfajta romantikus, rózsaszínfelhős kötetek), és azzal, hogy nemsokára érkezik az ötödik kötet, egy ideig el leszek látva a lorieniek kalandjaival. 

Pittacus Lore: Hetedik bosszúja. 
A Lorieni Krónikák ötödik könyve - A Negyedik, A Hatok hatalma, a Kilencedik titka és az Ötödik csapdája folytatása.
ÁRULÓ FÉRKŐZÖTT KÖZÉNK. TETTÉÉRT BŰNHŐDNIE KELL...
Azt hitték, a legrosszabbon már túl vannak. Egy bő évtized elteltével végre megtalálták egymást. Sorra tárultak fel a múlt titkai. Gyakoroltak, napról napra erősebbek lettek. Már-már boldogok voltak együtt. Legszörnyűbb rémálmukban sem képzelték volna, hogy ellenségeik egyiküket ellenük fordíthatják. A Védőket súlyos veszteség érte, amikor Ötödik elárulta őket. Elveszítették Nyolcadikat, Ella pedig a mogadoriak fogságába esett. A csapat bármit megtenne, hogy Nyolcadik ismét velük legyen, de hiába. Így aztán minden erejüket arra fordítják, hogy leszámoljanak a mogokkal, akik elől egész életükben bujkálniuk kellett. Ennek most vége.
John Chicagóban meglepő szövetségesre tett szert, akinek révén feltárulhatnak az ellenség gyengéi. Ám hamarosan félelmetes titokra derítenek fényt. Mindeközben a többiek bosszúra szomjazva üldözik az árulót, Ella pedig különös rejtély nyomára bukkan a mogadori hajón.
A Védők csapata szétszóródott, de legyőzni nem sikerült őket. Amíg akár csak egy is él közülük, a Földért folytatott küzdelem még nem vesztett csata!
Talán éppen most sétálunk el melletted.
Talán ebben a pillanatban is figyelünk.
Talán veled egy városban lakunk.
Köztetek élünk.
Eljött a nap, amikor egymásra találtunk.
Szembeszálltunk közös ellenségünkkel.
Áruló férkőzött közénk, de megmenekültünk.
Ha elbuktunk volna, mindennek vége lenne.
Továbbra is vadásznak ránk.
Újra megküzdünk velük.
Kíméletlenül bosszút állunk.
Pittacus Lore a lorieni Bölcsek bölcse. Tizenkét éve él a Földön, készül a bolygó sorsát meghatározó, mindent eldöntő háborúra. Tartózkodási helye ismeretlen.
Várható megjelenés: 2014. december 10., Cartaphilus Könyvkiadó

Mary Kay Andrews is egy olyan szerző, akinek regényei ott virítanak a majdan beszerzendő angol könyvek listáján, úgyhogy nagy örömömre szolgált, hogy az írónő felkerült egy hazai kiadó palettájára. A Tyneford-ház és az Eltűnt férjek galériája (a minap hoztam el a könyvtárból) után Natasha Solomons rajongói ismét elkényeztetve érezheti magukat, hiszen az elmúlt hetekben jelent meg írónő egy újabb regénye.

Mary Kay Andrews: Az élet virágos oldala
A szép jövő előtt álló virágkötőnek, Cara Kryziknek minden esélye megvan, hogy sikert arasson egy olyan nagyszabású esküvő virágcsodáival. Ez a megbízás biztosítja majd, hogy ezentúl őt kérjék fel a savannah-i előkelő társaság esküvőinek díszítésére. Közben azonban úgy érzi, hogy minden igyekezete ellenére, az élete összeomlik körülötte. Cara szigorú apja folyamatosan megkérdőjelezi lánya üzleti rátermettségét, valaki ellopja Cara kutyáját, az üzlet hűtője elromlik, és tönkremennek a legközelebbi esküvőre rendelt - kisebb vagyont érő - gyönyörű virágai.
Cara úgy gondolja, hogy minden problémája megoldódik, ha sikerre tudja vinni a fényűző Trapnell-Strayhorn-esküvőt. Csakhogy a hat hét múlva esedékes nász menyasszonya furcsán viselkedik (még egy menyasszonyhoz képest is). Amikor a frigy létrejötte is veszélybe kerül, Carának kell megmentenie a helyzetet, és végig kell gondolnia, hogy valójában miben is hisz. A szerelemben? A saját erejében? És egyáltalán érdemes-e megpróbálni menteni a reménytelen dolgokat?
Az élet virágos oldala végül mindenki számára több jelentést kap. Mary Kay Andrews sajátos szellemességgel és a részletekre kiterjedő éleslátásával megírt regénye nem maradhat ki az olvasmányai közül.
Várható megjelenés: megjelent, IPC MIRROR

Natasha Solomons: Mr. Rosenblum listája
A nagy sikerű A TYNEFORD-HÁZ című köny szerzőjétől! Jack Rosenblum a második világháború elején feleségével és kislányával, menekülni kényszerül Berlinből. Így megannyi sorstársával együtt zsidó menekültként érkezik Angliába. A bevándorlók kapnak egy listát, hogy könnyebb legyen számukra a beilleszkedés, és hogyan viselkedjenek "angolként". Jack igyekszik pontról pontra betartani a javaslatokat. Kitartásának köszönhetően egy szőnyeggyárat működtet, méregdrága Savile Roow öltönyt visel, Jaguarral közlekedik, Fortnum & Mason lekvárt reggelizik, sosem beszél németül - eltekintve az alkalmanként használt szitokszavaktól -, és fel tudja sorolni a brit monarchia valaha élt összes szereplőjének nevét. Egy dolgot nem tud elérni: hogy megbecsült tagja lehessen egy előkelő angol golfklubnak. A háború utáni Angliában ez számára a lehetetlenséggel egyenlő. Ezért Jack Rosenblum úgy határoz, hogy megépíti a saját golfpályáját, és létrehozza a saját elegáns golfklubját. Rosenblum felesége, Sadie azonban nem osztja férje lelkesedését. Különösen azután nem, hogy Jack egy nádtetős parasztházba költözteti Dorsetben, ahol könnyebben valósíthatja meg az álmát. Sadie nem akarja elfelejteni, hogy kik ők, és honnan is származnak. Azokat a süteményeket szeretné sütni, melyeket még a régi otthonában szolgált fel a vendégeinek, és emlékezni akar az elmúlt időkre. Készüljön fel, mert ez a könyv el fogja bűvölni... megható, humoros, elgondolkodtató történet. - The Times Varázslatos regény. Humora, gyönyörű tájleírásai, az emberi jellemek érzékletes bemutatása minden bizonnyal az írónő rajongójává teszik az olvasót. - Library Journal Natasha Solomons életszerű, néha vidám, néha melankolikus regényében egy olyan pár magával ragadó történetét meséli el, akik új életet kezdenek, és legvadabb álmaikat is megvalósítják. - Publishers Weekly A lenyűgöző történet képi világa, minden jelenete és párbeszéde művészi alapossággal kidolgozott. - Jewish Book World Ismeri azt a varázslatos pillanatot, mikor egy könyvet kinyitva ráébred, hogy örök barátra lelt? Egy olyan könyvre, melyet nem tud elfelejteni, ezért újra és újra elolvassa? Egy olyan könyvre, mely valóban megváltoztatja a gondolkodását? Érzi a várakozást? A széles mosolyt, mikor a kedves történetre gondol?
Várható megjelenés: megjelent, IPC MIRROR 

Gondolkoztam, hogy állítsak-e fel valamiféle sorrendet a kívánt könyvek között, de végül arra a döntésre jutottam, hogy meghagyom az angyalkának a választás és a mérlegelés lehetőségét, mert ettől csak izgalmasabb lesz a várakozás.

Kép: itt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése