2015. december 4.

Színezők karácsonyra

Gyermekkoromban imádtam a színezőkönyveket, minél vastagabb volt, annál jobban örültem neki, mert tudtam, hogy kedvemre válogathatok a sok rajz között és sokáig fog tartani, míg a kötet végére érek. Az én gyermekkorom régen volt, mostanában az unokahúgom és unokaöcsém szórakoztatására ragadok színes ceruzát vagy filcet, szeretik, amikor együtt színezünk. De meglehet, hogy a jövőben ez változni fog. Itthon néhány hónappal ezelőtt vette kezdetét a felnőtt színezők őrülete, hogyha lehet annak nevezni, azóta pedig egyre-másra jelennek meg a szebbnél-szebb, aprólékosan kidolgozott példányok, stresszoldó, meditatív, kreatív jelzőkkel ellátva, mesébe illő rajzokkal, trópusi virágokkal, mandalákkal, állatgrafikákkal, japán vagy vintage mintákkal, népi motívumokkal, városképekkel, női portrékkal, vagy éppen az irodalomból merített témákkal. Kínálat van bőven, ha valaki szeretne elmerülni a kreativitás és a színek világában. Már egy ideje én is kacérkodom a gondolattal, hogy beszerezzek egy sajátot, de eddig még nem szántam rá maga, sőt a bőséges kínálat csak megnehezíti a döntést, de most jó ötletnek tűnik felvenni a karácsonyi kívánságlistámra (csakis színes ceruzák és filcek társaságában). Az itt szereplő lista távolról sem teljes, de igyekeztem változatosan válogatni. Talán más is jó ajándékötletnek tartja őket szeretteinek, gyermekeinek, vagy éppen saját magának.

Ha már közeleg az ünnep, kezdődjön a lista egy a témába illő,  majd két magyar szerző tollából született kiadvánnyal.

Színezd ki a karácsonyt!
Üdvözlet a téli csodavilágban! Mary Tanana képzőművész, illusztrátor gyönyörű rajzai megragadják a karácsony varázsát ebben az egyedülálló színezőkönyvben. A hópelyhektől a harisnyáig, a rénszarvastól a koszorúig az ünnep minden kelléke csak arra vár, hogy fantáziáddal életre keltsd. A hatvanoldalnyi színezni való tintarajz több óra pihentető kreatív szórakozást nyújt.
INSPIRÁCIÓ 
A hagyományos népművészet minden fajtája elbűvöl. Különösen nagy hatással volt rám az ukrán, a magyar, az orosz és a lengyel népművészet, beleértve a művészi papírkivágási technikát is. Kedvelem továbbá a különleges indiai henna mintákat. Bármerre utazom, rengeteg fotót készítek, hogy emlékeztessenek a művészet és az építészet gazdagságára. Hálás vagyok, hogy mindezt megtapasztalhatom. 
Ezenkívül szenvedélyes kertész is vagyok, a másik nagy motiváló erőm az anyatermészet. Rabul ejt a virágok, cserjék és fák formavilága, színei, textúrái. A természet iránti szeretetem mutatkozik meg burjánzó, túláradó ábráimban.
Kiadó: Harlequin Magyarország, 2015

Tálos Tamara: Színezd ki Magyarországot!
Most elképzelheted a saját Magyarországodat!
Engedd el a fantáziád, és töltsd meg színekkel a könyv lapjain szereplő épületeket és nevezetességeket! Barangold be az országot a rajzok segítségével, és merülj el a színezés megnyugtató világában! A lehetőség a tiéd, a színek a te kezedben vannak. Csak rajtad áll, hogyan teremted újra az ismerős helyszíneket.
Magnólia Kiadó, 2015

Katona Júlia: Griffek kincse
A kreatív felnőtt színező 50 illusztráció segítségével mutatja be a Kárpát-medence jellegzetes motívumait, melyek a nagyszentmiklósi aranykincs elemeiről és nomád viseleti tárgyakról származnak. A motívumgyűjtemény egyúttal kiváló betekintést enged a korszak szimbolikus hitvilágába; valóságos állatalakok, pl. kecske, sas, szarvas mellett mondabeli fantázialények: griff, szárnyas oroszlán, valamint az eget és a földet összekapcsoló életfa motívuma is feltűnik.
Merülj el az ősi minták varázslatos világában, keltsd életre kedvenc színeiddel, tudd meg róluk a legfontosabb információkat! A perforáció mellett kivághatod és be is keretezheted az általad létrehozott egyedi képeket. Nemcsak jó szórakozás, ajándéknak is kiváló! 
Typotex Kiadó, 2015

Ha szeretnénk távolabb barangolni a hazai tájaktól és a Kárpát-medencétől, lehetőségünk van Franciaország vagy Olaszország felé venni az irányt. A Vad Virágok Könyvműhely rukkolt elő ezekkel a csábító kötetekkel.

Csodálatos Olaszország
Ebben a gyönyörűen rajzolt színezőkönyvben egy olaszországi körút pillanatképeit rögzítette a rajzoló. Róma, Velence, tengerparti városok; pizza, pasta, bor és tiramisu; Colosseum, Szent Márk tér, pisai ferdetorony: egyszóval minden, ami Olaszországról az eszünkbe jut. Tedd egyedivé, töltsd meg színekkel, akár firkálj, ragassz, jegyzetelj; mutasd meg, milyen a Te saját Olaszországod! A lapok egyik oldalán találhatóak a színező képei, a másik oldalon mindössze két sor, és egy bélyeg kapott helyet, így nem kell attól tartani, hogy átütnek a színek, és a képek mellett bőven van hely saját élményeknek, jegyzeteknek, gondolatoknak. A színezőkönyv mérete A/4, így a legtöbb táskába belefér. Vidd magaddal a városnézésre, vagy kapcsolódj ki egy képzeletbeli olaszországi kiránduláson! Korosztálytól függetlenül remek időtöltés.
Vad Virágok Könyvműhely, 2015

Napsütötte Franciaország
Ez a gyönyörűen rajzolt színezőkönyv jellegzetes pillanatképeken keresztül mutatja be Párizst, és Franciaország más népszerű tájait. Minden benne van, ami nagyon francia: az Eiffel-torony és a Notre-Dame; baguette és macaronok; tipikus párizsi utcák és kávézók; francia sikk. Tedd egyedivé, töltsd meg színekkel, akár firkálj, ragassz, jegyzetejl; mutasd meg, milyen a Te saját Franciaországod! A lapok egyik oldalán találhatóak a színező képei, a másik oldalon mindössze két sor, és egy bélyeg kapott helyet, így nem kell attól tartani, hogy átütnek a színek, és a képek mellett bőven van hely saját élményeknek, jegyzeteknek, gondolatoknak. A színezőkönyv mérete A/4, így a legtöbb táskába belefér. Vidd magaddal a városnézésre, vagy kapcsolódj ki egy képzeletbeli franciaországi kiránduláson! Korosztálytól függetlenül remek időtöltés.
Vad Virágok Könyvműhely, 2015

Akik az irodalomból merített témákat részesítik előnybe, azok a Cerkabella, az I.P.C. Könyvek, vagy a Gabo Kiadó által megjelentett kötetek között válogathatnak.

Szökés csodaországba Színező kaland
Keltsd életre az Alice Csodaországban varázslatos világát e mesterien illusztrált színezővel. 
Amikor Alice véletlenül beesik egy nyúl üregébe, egy rendkívüli lényekkel teli különös világba kerül. 
Fedezd fel ezt a furcsa és csodálatos fantáziavilágot, színezd ki a gyönyörű, részletgazdag rajzokon át vezető utat. 
Engedd szabadon szárnyalni a képzeleted, amikor találkozol a fehér Nyuszival vagy a vigyorgó Fakutyával; teázz Április Bolondjával, és játssz krokettet a rémséges Szív Királynővel. 
A Good Wives and Warriors egy kreatív társulás, Becky Bolton és Louise Chappel hozta létre a Glasgow School Art elvégzése után. 
Az illusztráció és installáció innovatív, együttműködő megközelítésével létrehozott projektjeik, kiállításaik világszerte ismertek. 
Cerkabella Kiadó, 2015

A hivatalos Trónok harca színezőkönyv
KARD HELYETT MOST CERUZÁT RAGADJ!
Merülj el George R. R. Martin bestseller sorozatának világában ennek az egyedülálló, negyvenöt exkluzív illusztrációt tartalmazó színezőkönyvnek a segítségével.
Olvasás közben képzeletünk számtalan szemkápráztató képet elénk vetít egy olyan világról, ahol vörös a nász, zöld a tűz és az adósságokat aranyban róják le. A nagy sikerű saga rajongói most eme aprólékos részletességgel megrajzolt könyv segítségével kitölthetik a történet fehér foltjait - ha voltak ilyenek -, saját ízlésük szerint formálva a helyszínek, a szereplők, a hétköznapi tárgyak színvilágát.
A képeket olyan, világszerte elismert illusztrátorok készítették, mint Yvonne Gilbert, John Howe, Tomislav Tomić, Adam Stower és Levi Pinfold.
I.P.C. Könyvek, 2015

Harry Potter színezőkönyv
A Roxfort négy címerétől kezdve a Weasley Varázsvicc Vállalat extravagáns portékáiig, a Harry Potter világa tobzódik a harsány színekben. Ezzel a könyvvel, amelyben egyaránt találunk alaposan kidolgozott illusztrációkat és a filmek készítése során használt grafikákat, a saját ízlésünk szerint színezhetjük ki a varázslóvilágot, a Roxforttól kezdve a Tiltott Rengetegen át megannyi helyszínig. A kötet oldalain találunk továbbá képeket mágikus lényekről és ikonikus jelenetekről, Harry első beosztási ceremóniájáról és a felejthetetlen végjátékról Voldemorttal, valamint olyan lenyűgöző filmes kellékekről, mint a Hírverő, a Kviddics Világkupa plakátjai és a Trimágus Kupa. A kötet végén 16 oldal színes anyagot találunk a mozifilmekből, melyekből inspirációt meríthetünk a rajzoláshoz.
Várható megjelenés: 2015. december 10., Gabo Kiadó

Aki több kötetet szeretne ajándékozni, akár sorozatok közül is válogathat.

A Kossuth Kiadó az Art-Terápia sorozatában jelentette meg a felnőtt színezőket.

A boldogság színei
Színezőkönyv felnőtteknek változatos ábrákkal, színes mintanyomatokkal és sok-sok megszívlelendő, bölcs gondolattal!
Felejtsd el a hétköznapok gondjait, kapcsolódj ki, lazulj el! Válassz kedved és hangulatod szerint a különféle stílusú és nehézségi fokú minta közül! Színezés közben oldódik a stressz, az elme megnyugvásra lel, miközben csodaszép, színpompás képek formálódnak a kezed nyomán.
Az önfeledt alkotás perceit, óráit a könyv lapjain olvasható bölcsességek, igaz gondolatok teszik még hangulatosabbá.


A harmónia színei
Színezőkönyv felnőtteknek káprázatos állatgrafikákkal!
Felejtsd el a hétköznapok gondjait, kapcsolódj ki, lazulj el az elmélyült alkotás nyugodt percei, órái alatt. Válassz kedved és hangulatod szerint a sokféle lenyűgöző állatminta közül, és meglátod: színezés közben oldódik a stressz, az elme megnyugvásra lel, miközben csodaszép színpompás alkotások formálódnak a kezed nyomán.




A Partvonal Kiadónál Kreatív kikötő lett a sorozat címe.

Csodálatos állatok
Ebben a különleges színezőkönyvben a szabadon áramló formák és az állatvilág teremtményei igazi kihívást jelentenek a kreatív fantáziának. Töltsük meg színekkel a virágokkal és kígyózó ornamentikus mintákkal egybefonódó elegáns hattyúkat, pávákat, pillangókat és madarakat, akár egy valódi szecessziós műalkotást.

Varázslatos arcok
Ebben a különleges színezőkönyvben szépséges női arcok bújnak meg a kagylók, virágok, madarak, levelek, szőlőfürtök és geometrikus formák között. Töltsük meg színekkel az álmokat idéző, titokzatos képeket, amelyek minden alkotni vágyót rabul ejtenek.


Baglyok
Ebben a különleges színezőkönyvben több mint 30 egész oldalas, egyedi képet találunk az éjszaka nagy vadászairól, a bölcs baglyokról. Indák, levelek, virágok megannyi meglepő és lenyűgöző kompozíció, amelyek igazi kihívást jelentenek a színezők szerelmeseinek.



Macskák
Ebben a különleges színezőkönyvben több mint 30 egész oldalas, egyedi cicaportré bújik meg a levelek, virágok, szívek és geometrikus formák között. Töltsük meg színekkel a vidám falikárpitok hangulatát idéző képeket, amelyek minden macskarajongót rabul ejtenek. 

A Libri Kiadónál lehet meditációs színezőkönyvek közül, vagy Millie Marotta illusztrátor kalandos színezőkönyvei közül választani. Én ez utóbbiakat hoztam el.

Millie Marotta: Állatok királysága
Ez a varázslatos színezőkönyv hetek óta vezeti az Amazon sikerlistáját és szinte minden jelentős könyvpiacon megjelent már. MERÜLJ EL AZ ÁLLATOK ÁLOMSZERŰ KIRÁLYSÁGÁBAN Millie Marotta, a könyv illusztrátora Walesben nőtt fel, növények és állatok színpompás társaságában. Jelenleg tengerparti stúdiójában él és dolgozik, és az őt körülvevő csodálatos vadvilágból meríti inspirációját. Most bárki személyessé teheti az alkotó gyönyörű rajzait, és megalkothatja saját elképzelése szerint az állatok királyságát. Íme, a növények és az állatok tökéletes világa, amely felfedezésre vár: a kicsiny bogárkától amelynek szárnya szivárványos színekre áhítozik , a hatalmas bálnáig, amely a mesés óceáni mélységeket járja. Nincs szükség semmi egyébre, mint tollakra, ceruzákra és egy cseppnyi képzelőerőre…

Millie Marotta: Káprázatos trópusok
Ez a varázslatos színezőkönyv hetek óta vezeti az Amazon sikerlistáját és szinte minden jelentős könyvpiacon megjelent már. Az Állatok királysága szerzőjének új könyve. Könnyű belefeledkezni a színek és rajzok tobzódásába, miközben életre keltjük Millie Marotta Káprázatos trópusok című könyvének egzotikus teremtményeit és növényeit. Millie szövevényes rajzolói stílusa arra biztat, hogy megalkossuk saját világunkat, akár úgy, hogy megelevenítünk egy csoport égbetörő kaktuszt, vagy csodálatos színekkel ajándékozzuk meg a papagáj tollait. Fedezzük fel az esőerdő titkait, bukkanjunk rá a különleges virágokra, madarakra, pillangókra, hüllőkre, amelyek alig várják, hogy ragyogó trópusi színekbe öltöztessük őket. A könyv örömet szerez mindenkinek, aki egy kis kreativitásra, vagy elgondolkodtató, pihentető kikapcsolódásra vágyik.

A Manó Könyvek Johanna Basford mesébe illő rajzaival csábít a színezésre, sőt a kész műveket képeslapként ajándékba is adhatjuk.

Johanna Basford: Titkos kert - Színezőkönyv mesébe illő rajzokkal
Johanna Basford nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására 35 országban, több millió ember ¬ - felnőttek és ügyes kezű gyerekek egyaránt ¬ - fedezi fel magának az alkotás és az időtöltés ezen új módját.
A könyv végre megérkezett hozzánk is - ¬ a gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel!
Ajánljuk a rajzolás és természet szerelmeseinek ¬ - 10-től 99 éves korig mindenkinek ¬-, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágynak a mindennapokban.
Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!

Johanna Basford: Bűvös erdőSzínezőkönyv mesébe illő rajzokkal
Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan fedezték már fel az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT után újabb színezője érkezett meg hozzánk, amely ezúttal a BŰVÖS ERDŐbe kalauzolja a természet és a színezés szerelmeseit. 
A gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! 
Ajánljuk alkotni vágyó felnőtteknek és ügyes kezű gyerekeknek - 10-től 99 éves korig mindenkinek, aki tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágyik a mindennapokban. 
Ismerd meg a BŰVÖS ERDŐ világát, járd be ösvényeit, hagyd, hogy elvezessenek az erdő mélyén lévő elvarázsolt kastélyba! Kalandozásaid során különleges állatokkal, növényekkel és mesebeli lényekkel találkozhatsz, és kilenc titkos szimbólum is megfejtésre vár. A kastély kapui csak akkor tárulnak fel.

Johanna Basford: Titkos kertKépeslapköny 20 kivehető képeslappal
Képeslapgyűjtemény a TITKOS KERT csodás rajzaival - 20 kivehető képeslappal. Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan felfedezhetik az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT szerelmeseinek kínál válogatást ez a könyv, hogy mindenki saját egyedi képeslappal ajándékozhassa meg szeretteit és barátait.




A japán kultúra, vagy a régmúlt idők mintái iránt érdeklődőknek a Magnólia kiadó háza táján érdemes ötletek után nézni. 

Vintage minták
Kreatív színező felnőtteknek!
Merülj el az elmúlt idők varázslatos bájában és eleganciájában e mesés vintage grafikák segítségével.
Lazíts, és nyújts inspirációt a kreatív énednek az időtlen minták kiszínezésével. 
Adj egyéni színezetet a klasszikus vintage rajzoknak, hogy még bámulatosabbak legyenek!
Több száz gyönyörű, elképesztően aprólékos minta idézi fel a művészet és dizájn aranykorát, mely órákon át felejthetetlen élvezettel tölt el!
Magnólia, 2015

Japán minták
Kreatív színező felnőtteknek!
Japán hagyományai és természethez fűződő ünnepei ihlették e könyv gyönyörű mintáit, amelyek biztosan felébresztik a te belső kreatív énedet is.
Sárkányok és kimonók mintái, finom kidolgozású virágok és bonyolult rajzolatú legyezők váltakoznak a több mint 100 egyedi és részlet gazdag dizájn során.
Hagyományos és modern japán ábrázolások izgalmas keverékét találhatod ebben a színezőben.
Számtalan órán át lazíthatsz és lelhetsz megnyugvásra a színezés segítségével!
Magnólia, 2015

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése