2014. október 30.

Tele puttonnyal érkezik az ősz (II.)

A korábbi megjelenések posztban tett ígéretemhez híven még egy válogatást hoztam, persze a teljesség igénye nélkül, nehogy túl könnyű legyen a választás. A könnyedebb/szórakoztató irodalmat vettem most górcső alá, lesz krimi, kaland, romantika, sci-fi, fantasy,  és sok ifjúsági regény. A keresztlányom a minap mondta, hogy bizony az összes érdekes könyvet elolvasta már amit vettem neki (naná, hogy a kötelező házi olvasmány  nem ebbe a kategóriába tartozik), úgyhogy alaposan szétnéztem a kínálat között, hogy legközelebb mivel tudnám megörvendeztetni.

Lehetek én Jane Austen rajongó, de azt azért nem tudom, hogy a Büszkeség és balítélet-re hajazó gimis verzió mennyire kötne le, de nyilván minden a tálalástól függ. Kíváncsi vagyok milyen lesz a könyv fogadtatása a hazai Austen rajongó körében, aztán majd elgondolkodom, hogy érdemes vagy nem időt szakítani rá.

Erin Butler: Mr. Darcy nyomában – Gimis verzió
A 16 éves Liza Johnson igazi Jane Austen-rajongó: lábán Pemberley-zokni, táskájában az imádott írónő összes műve egy kötetben, és olyan régiesen beszél, mintha maga is az egyik Austen-regényből lépett volna ki. Addigi, látszólag nyugodtnak és örök szinglinek tűnő élete fenekestül felfordul, amikor megjelenik a színen Mr. Tökéletes, aki akár Mr. Darcy inkarnációja is lehet(ne), de ott van még a legjobb barátnő, Janie expasija is, és a képbe még egy szexi angol srác is bekavar, aki akcentussal csókolózik...
Liza elég rendesen bajba kerül, anyai tanács híján és jobb ötlete nem lévén, Jane Austenhoz és karaktereihez fordul segítségért - elvégre ki ismerné náluk jobban a flörtölés és a szív rejtelmeit...
Kérdés, hogy a kétszáz éve még remekül működő szokások átültethetőek-e napjainkba, és hogy Lizának is az a sors jut-e, mint névrokonának, Eliza Bennetnek: megtalálja-e a saját Mr. Darcyját...
Várható megjelenés: 2014. november 07., Studium Plusz Kiadó

A Szent Johanna Gimi őrület idején környezetünkben én voltam az utolsó, akit elkapott a 'láz', de akkor aztán nagyon. Egy ideig szótlanul hallgattam a párom hangos nevetéseit az SZJG-sek poénjain, és dohogtam, hogy mit tölti az idejét holmi tiniregényekkel. Aztán megvettük karácsonyra a keresztlányunknak az első három kötetet, én meg az ünnepek közötti semmittevésben felelőtlen módon belelapoztam az elsőbe... Aki rajongott értük megérti, ha azt mondom, hogy utána az SZJG-vel keltem és feküdtem, és számoltam a heteket, hogy mikor érkezik az újabb kötet. De egyszer minden jó véget ér, így az SZJG-sek is elballagtak, de jött utánuk a Bábel, majd az Akkor szakítsunk, és most itt van egy újabb Leiner Laura regény, egy új sorozat nyitódarabja, amely előkelő helyen szerepel a keresztlányom kívánságlistáján.

Leiner Laura: Késtél (Bexi-sorozat 1.)
Budai Rebeka, aki tizenhat évesen egy gimnáziumi együttesben játszott, egy átlagos napon zenés videót posztolt az egyik közösségi oldalra. A dal pillanatok alatt hihetetlenül népszerű lett, és Rebekát felkarolta Körte, a tetoválóművészből lett zenei menedzser. Azóta az egész ország Bexiként ismeri a tinisztárt.
Bexit most egy zenei tehetségkutató műsor elődöntőjébe hívják, hogy duettet énekeljen Nagy Márkkal, az egyik versenyzővel. Menedzsere tanácsára a lány eleget tesz a felkérésnek, mert kell a reklám a hamarosan megjelenő második lemezének.
És ezzel kezdetét veszi egy nagyon zűrös hét.
Várható megjelenés: már megjelent, Gabo Könyvkiadó

Aki szereti a Maxim kiadó által megjelentetett kötetekhez, az most 30% kedvezménnyel juthat hozzájuk, két kötettől pedig már postaköltség nélkül. Az akció december 16.-ig tart és a kiadó összes kötetére vonatkozik. Itt bővebben olvashattok az akcióról, sőt a rendelést is leadhatjátok, ha találtok a kínálat között kedvetekre valókat, és nem hinném, hogy lenne olyan, aki ne találna. A Sorozamustra posztomban a kiadó néhány új kötete is bekerült, amiket szeretnék valamikor elolvasni, de a várható megjelenések között is  akad olyan ami felkeltette a figyelmem. Flavia de Luce, akár csak Hugo Marston ismét beleveti magát a nyomozásba, folytatódik A Fekete Város krónikája, Jamie McGuire rajongói is örülhetnek egy újabb regénynek, de a tündérmesék, vagy a családi történetek kedvelői is találnak olvasnivalót. A bővebb ismertetőkért érdemes szétnézni a kiadó oldalán, megéri. És a négy kötet, ami igazán felkeltette a figyelmem:

Adam Makos Felettünk a csillagos ég című könyve számomra a tavalyi év egyik kedvenc olvasmánya volt, most itt a szerző egy újabb könyve, amelyben ismét a második világháború elevenedik meg.

Adam Makos: Az óceán hangjai
A történet Pearl Harbor lebombázásával kezdődik, és Japán 1945-ös megadásával zárul. A már kilencvenes éveikben járó leszerelt katonák, akik beszámolnak az eseményekről, megosztott nézőpontból mesélik el saját történetüket, egészen a háború végéig. Részletes, valósághű beszámolót kapunk a Japánokkal való összecsapásokról, a katonákat ért borzalmakról és a háború pszichológiai következményeiről.
 Várható megjelenés: 2014. november 18. 

Melissa Landers, Alexandra Bracken és Carina Bartsch regénye is bekerült a tél folyamán elolvasandó ifjúsági regények közé, növelve a várakozók amúgy sem csekély számát. 

Melissa Landers: Elidegenítve
Cara, a 17 éves diáklány az egyik legkiválóbb tanulója a Midtowni középiskolának, amikor egy nap Ferguson igazgató behívja az irodájába. Nem mindennapi hírt közöl a lánnyal: Carat választották ki a L’eihrek arra, hogy egyik cserediákjukat fogadja otthonába egy teljes évre.
Két évvel ezelőtt derült fény egy másik bolygó létezésére, melyen az emberekhez hasonló lények élnek, a L’eihrek. Bár kinézetükben szinte azonosak az emberi fajjal, de technológiájukban, felfogásukban, és az élethez való hozzáállásukban teljesen különböznek. Egy jóval fejlettebb fajt képviselnek, és céljuk a Földön élő emberekkel való barátságos kapcsolat kiépítése. Caranak egy éve van rá, hogy megismerje Aelyxt, és vendégül lássa, majd ő maga is egy évet fog tölteni Aelyx otthonában. De nem egyszerű a helyzet, mivel az emberek kétkedve fogadják a más bolygóról érkező idegeneket. Carara nagy nyomás nehezedik, mert barátai is egyre bizalmatlanabbak Aelyxszel szemben. És ahogy az emberek és a L'eihrek kapcsolata egyre inkább kezd meginogni, úgy fűzik egyre szorosabb szálak a lányt Aelyxhez.
Úgy tűnik, a két nép közötti összecsapás elkerülhetetlen. Az egyre baljósabb eseményeket felgyorsítja, mikor az emberek egy radikális csoportja megöl egy l'eihrit. Vajon milyen szerep jut Caranak és Aelyxnek ebben a kiélezett helyzetben? Elég erős a szerelmük, hogy átvészeljék a megpróbáltatásokat, vagy örökre el kell engedniük egymást? 
Várható megjelenés: 2014. november 18.

Alexandra Bracken: Sötét elmék
Amikor Ruby a tízedik születésnapján felébredt, valami megváltozott. Olyan nyugtalanító dolog történt, hogy a szülei bezárják Rubyt a garázsba és a rendőrséget hívják. Olyasmi történt, aminek következményeként Thurmondba, a kormány brutális „rehabilitációs táborába” küldik. Túlélte a titokzatos betegséget, amelybe az amerikai gyerekek többsége belehalt, de mellékhatásként nála és másoknál is valami sokkal rosszabb tulajdonság fejlődött ki: félelmetes képesség, amelyet képtelenek uralni.
A tizenhat éves Ruby most a veszélyesek egyike.
Amikor az igazság kiderül, Ruby kis híján életét veszti Thurmondban. De sikerül elmenekülnie. Szökésben van és kétségbeesetten igyekszik eljutni a hozzá hasonló gyerekek egyetlen biztonságos menedékébe, az East River-hez. Csatlakozik a táborokból szökött gyerekek csoportjához. Bátor vezetőjük, Liam, nagyon odavan érte. Ám Ruby bármennyire is vonzódik hozzá, nem kockáztathatja, hogy közel kerüljön hozzá. Azok után, ami a szüleivel történt, semmiképpen.
Amikor elérik az East Rivert, kiderül, hogy semmi sem olyan, amilyennek látszik, legkevésbé a titokzatos vezető. Ám más erők is működésbe léptek; olyan emberek, akik semmitől sem riadnak vissza, hogy Rubyt felhasználják a kormány elleni küzdelmükhöz. Ruby borzasztó választás elé kerül, amely könnyen azt jelentheti, hogy fel kell adnia egyetlen esélyét, hogy élni érdemes élete lehessen.
Várható megjelenés: 2014. november 18.

Carina Bartsch: Cseresznyepiros nyár
Nem létezik olyan lány, aki elfelejtené, milyen is volt az első szerelem… ezt senki sem tudja jobban, mint Emely. Hét év után találkozik ismét Elyas-szal, a jó megjelenésű, kedves, és világítóan türkizzöld szemű sráccal. Legjobb barátnőjének bátyja, aki már egyszer teljesen összezavarta az életét, és ezeket a sebeket még mindig mélyen magában hordozza. Emely teljes szívéből utálja őt. Sokkal inkább a rejtélyes, e-maileket író Lucára irányítja a figyelmét, aki az érzékeny és romantikus üzeneteivel megérinti a szívét. A két férfi különböző irányba tereli Emelyt, akinek el kell döntenie, melyik közülük, aki megmutatja neki az igazi énjét.
De vajon tényleg beleszerethet valaki egy ismeretlenbe, vagy jár egy második esély az első szerelmednek? 
Várható megjelenés: már megjelent

Igaz, hogy a nyári ifjúsági regénydömpingem után megfogadtam, hogy egy ideig hanyagolom a műfajt, de ahogy a fenti válogatásból is láthattátok kb. mostanig tartott az ’egy ideig’. És további kívánságok következnek. Nemrég írtam Sophie Mercer kalandjairól, amit eléggé élveztem ahhoz, hogy várjam a folytatást. Legutóbbi könyvtári látogatásomkor A Hófehér-trilógia első része került a kezembe, olvasásra vár, és bizony érkezik a folytatása.

Rachel Hawkins: Démonüveg
Sophie Mercer azt hiszi magáról, hogy boszorkány, és ezért került be a Hex Hallba, a kiskorú prodigiumok (vagyis boszorkányok, alakváltók és tündérek) javítóintézetébe, de rájön a családi titokra, és arra, hogy Archer Cross, aki iránt gyöngéd érzelmeket táplál, A Szem ügynöke. Azé a csoportosulásé, aminek egyetlen célja, hogy a prodigiumokat eltöröljék a föld színéről.
Kiderül az is, hogy Sophie a világon élő két démon egyike a másik démon az apja. De ami még ennél is rosszabb, hogy olyan varázserő birtokába került, ami életveszéllyel fenyegeti a szeretteit. Ezért úgy dönt, hogy Londonba megy, és aláveti magát a Megfosztásnak, annak a veszélyes rituálénak, ami során vagy a varázserejét veszti el örökre, vagy az életét.
De amikor Angliába érkezik, megdöbbentő felfedezést tesz. Kiderül, hogy az új lakótársai is démonok. Valaki démonokat ébreszt, méghozzá azzal a hátsószándékkal, hogy felhasználja az erejüket és nem biztos, hogy jó célokra. Eközben A Szem Archer Cross segítségével tovább vadászik Sophie-ra, de Sophie már nem érez a fiú iránt semmit. Vagy mégis?
Várható megjelenés: 2014. november 14., Könyvmolyképző Kiadó

Salla Simukka: Hófehér (A Hófehér-trilógia második része)
Hófehérke mindig és mindenütt belecsöppen valami elvadult kaland közepébe. Váratlanul. Kéretlenül. Most éppen Prágába vezeti a jó (vagy a rossz?) sorsa a bátor és találékony finn tinédzsert.
Aki végigizgulta Salla Simukka írónő krimitrilógiájának páratlanul fordulatos és körömrágcsálósan izgalmas első kötetét, a Vérvöröst, az már tudja: ahol a Lumikki (magyarul Hófehérke) névre hallgató különös leányzó megjelenik, ott egyszerűen elszabadul a pokol. És erről ő általában a legkevésbé sem tehet...
Ezúttal a média világának sötét manipulációja és egy veszélyes szekta lesz a főhősnő ellenfele, akit egy vérfagyasztó bérgyilkos űz erdőn-mezőn, metrószerelvényeken és turistahegyeken át. Ráadásul egy "áltestvérrel" és saját homályos gyerekkori élményeivel is meg kell birkóznia.
Az akciófilmbe illő jelenetekben bővelkedő, mozgalmas krimi még hagy jó néhány megoldatlan rejtélyt a következő kötetre is. Várjuk csak meg a végét!
Várható megjelenés: 2014. november 04., Athenaeum Kiadó

A romantikus lelkületű olvasok sem fognak unatkozni az elkövetkező hónapokban, hiszen a kiadók kínálatai között ezekből is találunk bőségesen, csak győzzük pénztárcával és idővel.

Most olvasom (többek között) az Álruhás szerelem című Julie Klassen regényt, úgyhogy nagy valószínűséggel ezt az újat is előbb-utóbb megszerzem.


Julie Klassen: Lány a kapusházban
Az alacsony sorból származó Matthew Bryant kapitány sikeres és gazdag emberként tér vissza Angliába a napóleoni háborúk után. Eltökélt szándéka, hogy bebizonyítsa egykori kedvesének, hatalmas hibát követett el, amikor visszautasította a lánykérését. Ám amikor felfedez egy régi kapusházat új birtokán, azonnal felkelti az érdeklődését annak titokzatos lakója, a csendes és gyönyörű Mariah Aubrey. Matthew, kíváncsiságának engedve, elhatározza, hogy felfedi a lány kilétét és múltját. Bár Mariah feltett szándéka, hogy megőrizze titkait, a férfi egyre közelebb kerül hozzá. Az események láncolata kisvártatva azonban nem várt fordulatot vesz, és a két fiatalnak el kell döntenie: engedik-e, hogy a múlt fogságban tartsa őket, vagy kitárják a szívüket a jövő előtt...
Julie Klassen (Álruhás szerelem, A házitanító lánya) kiadónknál megjelenő legújabb regénye egy rejtélyekkel és intrikákkal, megtévesztéssel és félreértésekkel teli izgalmas történet a romantika kedvelőinek.
Várható megjelenés: 2014. november 17., General Press

Elin Hilderbrand egy másik regénye A sziget, 2012-ben jelent meg, sok hazai rajongót gyűjtve magának. Most egy másik kiadónál egy másik regénye lesz olvasható magyarul, amely ismét női sorsok és életek megható történetének ígérkezik.


Elin Hilderbrand: Mezítláb
Egy júniusi délutánon három nő érkezik Nantucket repülőterére, kisgyerekekkel, ormótlan szalmakalapokkal és nyilvánvaló érzelmi gondokkal terhelten.
Vicki, a két kisfiú édesanyja, súlyos betegsége hírét igyekszik feldolgozni. 
A húga, Brenda épp most kényszerült otthagyni a professzori állását, miután fény derült egy vele egykorú diákjával folytatott titkos viszonyára. 
A barátnőjük, Melanie hét sikertelen beültetés után végre teherbe esett, ám közben kiderül, hogy a férjének viszonya van. 
A három nő Nantucketre menekül élvezni a napsütést, és a környék megnyugtató légkörét. Ám a barátságos kis kunyhó, mely már száz éve a család tulajdona, túl kicsi a rajta átsöprő érzelmi viharokhoz.
A szerző emlékezetes és szórakoztató regényt alkotott, melyben megragadóan ábrázolja a mindent megváltoztató szerelem, s a családi kötelékek erejét.
Várható megjelenés: 2014. november 03., I.P.C. Könyvek

A nő mosolya után egy újabb Nicolas Barreau regény. Marad a könyvek világa, most egy könyvkereskedő kapja a főszerepet, akivel ismét élvezhetjük Párizs varázslatos hangulatát.

Nicolas Barreau: Álmaim asszonya
Antoine-nak, a lelkes könyvkereskedőnek és meggyőződéses romantikusnak tíz telefonszáma és mindössze huszonnégy órája van, hogy újra megtalálja álmai asszonyát.
Antoine, a harminckét esztendős könyvkereskedő, aki hisz abban, hogy a regények a való életben is megtörténhetnek, kedvenc kávézójában egy nap megpillantja álmai asszonyát, aki mintha csak az égből pottyant volna oda. Antoine hezitál, nem tudja, hogyan szólítsa meg a nőt. Ám ekkor odalép egy másik férfi, és ezzel Antoine elszalasztotta a lehetőséget. Vagy mégsem? Kifelé menet az elbűvölő mosolyú, titokzatos nő leejt elé egy kártyát, rajta egy keresztnév, egy telefonszám és egy mondat: "Szívesen találkoznék magával." Antoine elmondhatatlanul boldog. Kisvártatva kétségbe esik. A becses telefonszám egy ostoba baleset következtében hiányos lesz. Antoine azonban minden nyomon elindul. A szépséges ismeretlen kalandos keresése során a legkülönbözőbb emberekkel találkozik, Párizs legnyüzsgőbb és legcsendesebb pontjain. Az idő Antoine ellen dolgozik. A barátai bolondnak tartják. A szíve nagy szaltókat ugrik, egyiket a másik után. De Antoine nem adja fel...
"Ritkán írnak ilyen lélegzetelállító tempóban a világ legszebb dolgáról. Az olvasó happy endre vágyik és reménykedik, hogy a könyv soha nem ér véget."
Várható megjelenés: 2014. november 14., Park Könyvkiadó

A New Adult könyvek mostanában elkerültek, de M. Leigthton Bad Boys (Rossz fiúk) sorozatának első kötete felcsigázta az érdeklődésemet. A sorozat eddig három kötetet számlál, úgyhogy lesz még kivel megismerkedni. A kötet a kiadó Rubin pöttyös könyvek sorozatában jelenik meg. Látszik, hogy idén kevesebb könyvmolyképzős kötetet olvastam, mert nem is tudtam, hogy van Rubin pöttyös könyv is. Nálam csak a Vörös pöttyösök szerepeltek (de van Bíbor pöttyös is ám). Akár milyen színnel is jelöljék, én kíváncsi vagyok az első 'rossz fiúra' (bár itt egyből kettőt kapunk, a két ikerfivér személyében). 

M. Leighton: Rajtad áll
Amikor a főiskolás Olivia Townsend hazautazik, hogy segítsen édesapjának a munkájában, még nem is tudja elképzelni, micsoda bonyodalmakba keveredik majd. Cash és Nash Davenport, a két ikerfivér nagyon sokban különbözik egymástól, de egy dolog közös bennük: mindketten őrülten vágynak Oliviára.
Cash veszélyes és ellenállhatatlanul vonzó, igazi rosszfiú, akinek a csókjai elfeledtetik Oliviával, hogy a tűzzel játszik. Nash sikeres, megbízható és szenvedélyes… és foglalt. De egyetlen, lágy érintése elfeledteti Oliviával, hogy máshoz tartozik.
Ám Oliviára nagy meglepetés vár. A két fivérnek van egy titka, ami elől a lány jobban tenné, ha elfutna. Gyorsan és messzire… amíg nem késő.
Várható megjelenés: 2014. november 18., Könyvmolyképző Kiadó


A rózsaszín felhők, sóhajtások és ábrándozások mellé azonban kell egy kis borzongás, izgalom, sötét oldal, úgyhogy néhány krimit is beválogattam.

A kanadai Louise Penny korábbi regénye a Csendélet megismertetett Armand Gamache főfelügyelővel, aki egy meggyilkolt nő ügyében nyomozott. A főfelügyelő most egy újabb esettel áll szemben, ami nem kevésbé hátborzongató, mint a korábbi.

Louise Penny: Holtan, hidegen
Kemény tél van, és egy holttest fekszik a befagyott tó jegén. Áramütés végzett vele – egy curling mérkőzés kellős közepén, még sincsenek szemtanúk, sem bűnjelek. Tökéletes bűntett. Amikor Armand Gamache főfelügyelő elkezdi feltárni az áldozat zavaros múltját, ellenségekkel és titkokkal teli történetbe ütközik. És a metsző téli szélben valami átsüvít a tájon. Valami, ami még a szélnél is dermesztőbb, Gamache háta mögé lopakodik.
Várható megjelenés: 2014. november 11., Könyvmolyképző Kiadó




Mindenki tudja, hogy a politika mocskos egy biznisz, végeláthatatlan teret biztosít a piszkos játszmáknak, és kemény húzásoknak. Mindezeket mi is megtapasztalhatjuk Hank Phillippi Ryan most debütáló regényében, ami a Jane Ryland sorozat nyitó kötete (eddig három van).  A nevéből én meg nem mondtam volna, hogy a szerző nő (én vétkem), pedig igen, alapszakmáját tekintve oknyomozó riporter, írói munkásságáért pedig egy rakás díjat begyűjtött már, többek között a most megjelenő regényéért is.

Hank Phillippi Ryan: A másik nő
Jane Ryland csillaga felfelé ível a televíziós riporterek között… amíg egy nap nem hajlandó kiadni informátora nevét, és emiatt mindent elveszít. A kegyvesztett újságíró nem elégszik meg az unalmas feladattal, amit rásóznak, így hamarosan nyomozni kezd az egyik szenátorjelölt szeretője után – és már csak néhány nap van hátra a mindent eldöntő választásokig.
Jake Brogan, a bostoni rendőrség nyomozója egy gyilkosra vadászik. Már két azonosítatlan női holttestet is találtak hidak közelében, így a detektívet folyamatosan újságírók hada követi, hogy árulja el, valóban a „Hidas Gyilkos” vadászik-e a fiatal bostoni nőkre.
A holttestek száma egyre nő, a választás pedig közelebb van, mint gondolnánk. Jane és Jake rájönnek, hogy a két ügy kapcsolatban áll egymással. Úgy tűnik, olyan gyilkossal állnak szemben, aki bármire hajlandó, csak hogy elkerülje a botrányt.
Mocskos politika, piszkos játszmák és megdöbbentő fordulatok. A másik nő – egy lebilincselő sorozat első kötete! Csábítás, árulás és halál – a győzelemhez ezúttal sokkal többre lesz szükség egyszerű szavazatoknál.
Várható megjelenés: 2014. november 18., Könyvmolyképző Kiadó

És még egy újságíró, aki áttért a regényírásra, de egy más korszak, más kultúra szülöttje, előbbi amerikai, ez francia. Héléne Grémillon még meg sem született, amikor Hank Phillippi Rayn már televíziós újságíróként dolgozott. A bizalmas az írónő első regénye volt, de ő is bezsebelt érte néhány irodalmi elismerést.

Héléne Grémillon: A bizalmas
Párizs, 1975. Camille, a harmincas évei közepén járó könyvkiadó az anyja halála után egy feladó nélküli borítékot talál a postaládájában a részvétnyilvánító levelek között. A különös, megszólítás nélküli levél írója egy Louis nevű fiúról és egy Annie nevű lányról mesél, majd hirtelen megszakítja történetüket. Mivel Camille semmiféle Louis-t és Annie-t nem ismer, az első gondolata az, hogy az ismeretlen eltéveszthette a címzést. De minden kedden újabb levél érkezik a történet folytatásával. Camille egyre biztosabb benne, hogy egy író küldözgeti neki folytatásokban a második világháború idején játszódó önéletrajzi regényét. Csak lassan, fokozatosan döbben rá, hogy a Louis, Annie és egy bizonyos titokzatos Madame M. megrázó, zavarba ejtő, sokszor lélegzetelállító történetéből kibontakozó szörnyűséges titoknak köze van az ő születéséhez.
Az 1977-ben született francia Hélene Grémillon tizennyolc nyelvre lefordított, öt irodalmi díjjal jutalmazott, olykor a pszihothriller határait súroló első regénye mindvégig fogva tartja az olvasót, és az utolsó szóig hátborzongató fordulatokat tartogat...
Várható megjelenés: 2014. október 30., Geopen Könyvkiadó

A norvég Samuel Bjork tavaly megjelent debütáló regényének kiadási jogát máris több mint húsz ország megvette, örülhetünk, hogy nálunk is akadt kiadó, aki érdemesnek ítélte, hogy mi is megismerkedjünk vele. Mondanom sem kell hogy a Magányos utazó egy több kötetesre tervezett sorozat első darabja, Holger Munch és Mia Krüger nyomozópáros főszereplésével. A fülszöveg alapján a regény thriller a javából.

Samuel Bjork: Magányos utazó
Holger Munch veterán nyomozó különös üggyel találja szemben magát: Oslo mellett az erdőben egy felakasztott kislányt találnak, babaruhákba öltöztetve, nyakában tábla: Magányos utazó. Már önmagában a tábla is elég lett volna, de ki és miért öltöztette a holttestet babaruhákba?
Az oslói speciális gyilkossági csoport egyik nyomozója, Mia Krüger felfigyel egy fontos részletre: a halott kislány körmébe egy egyes szám van karcolva, amiből arra következtet, hogy nem ő az egyetlen áldozat.
Mia rendkívüli nyomozói képességének hála a rendőrség párhuzamot von a gyilkosság és egy hat évvel korábban történt eset között, amelyben elraboltak egy csecsemőt Honefoss városából. Az újszülöttet sosem találták meg. Mia szerint a gyilkosnak köze van az eltűnt gyermekhez, és a jelen történései a rendőrség korábbi kudarcát hivatottak megtorolni.
Samuel Bjork krimijében vérfagyasztó titkok nyomába ered, újabb és újabb szörnyűségeket feltárva a norvég múltból, ugyanakkor megteremti napjaink antihősét: Munch nyomozó jó modorát szakmai alázattal, simulékonyságát tökéletes szimattal helyettesíti.
Várható megjelenés: 2014. november 04., Athenaeum Kiadó

Ha valakinek esetleg elkerülte volna a figyelmét, még nem késő beszerezni a legújabb Nesbo kötet, ami ugyan nem Harry Hole történet, de egész izgalmasnak ígérkezik. 

Jo Nesbo: A fiú
Sonny, a rejtélyes, visszahúzódó, kábítószerfüggő fiú tizennyolc éves kora óta börtönben ül, mert beismert két gyilkosságot, amelyeket nem ő követett el. Nem ingyen tette. Cserébe megkapja az egyetlen dolgot, amire szüksége van: heroint. Mivel ügye a korrupt hatalmi rendszer minden szereplőjét érinti, a rendőrségnek és az alvilágnak egyaránt az a célja, hogy folyamatosan bódult állapotban és rácsok mögött tartsák. És Sonnynak ez meg is felel, eszében sincs változtatni a helyzeten. A rabtársai egyfajta gyóntatóként tekintenek a különös, vonzó fiúra, s gyakran öntik ki neki a lelküket. Így esik, hogy egy napon Sonny megdöbbentő dolgot tud meg az egyik rabtársától: rendőr édesapja, akiről ő úgy tudta, önkezével vetett véget az életének, valójában gyilkosság áldozata lett. Sonny világa alapjaiban megrendül. Megszökik a szigorúan őrzött börtönből, és megkezdi vadászatát azok után, akik vétettek ellene.
Várható megjelenés: már megjelent, Animus Kiadó

A korábbi posztban már bekerült egy George R. R. Martin kötet, de a Westeros múltjába kalauzoló történetek mellett sem tudtam szó nélkül elmenni. Martin bácsi rajongóiként igen csak el vagyunk kényeztetve. Én már olvastam a Kóbor lovagot és A felesküdött kardot e-bookban, mindkettőt imádtam, de azt hiszem, a papírpéldány is bekerül majd a könyvtárunkba.

George R.R. Martin: A Hét Királyság lovagja. Történetek A tűz és jég dala világából
A Királyvár nyomornegyedében malacokat hajkurászó Dunk élete először akkor vett váratlan fordulatot, amikor egy kóbor lovag maga mellé vette fegyverhordozónak. Tíz évvel később az újdonsült lovag élete újabb fordulatot vesz, amikor első lovagi tornáján a Targaryen-ház tagjaival vívhat. Ám aki sárkányokkal táncol, könnyen megégetheti magát...
George R. R. Martin A tűz és jég dalával párhuzamosan írt kisregényei Westeros múltjába visznek el minket, amikor még a sárkánykirályok uralják a Hét Királyságot, ám hatalmukat belviszályok és trónkövetelők fenyegetik - veszélyes és izgalmas idők egy kóbor lovag és fegyverhordozója számára. A Hét Királyság lovagja kötelező olvasmány a tűz és jég dala regények rajongói számára, és ideális ízelítő azoknak, akik eddig csak a tévésorozatból ismerték Westeros lenyűgöző világát.
Várható megjelenés: 2014. november 12., Alexandra Kiadó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése