2015. november 23.

Új Marina Fiorato a rajongóknak!

Annak ellenére, hogy az írónőnek elég sok könyve megjelent már magyarul - A Botticelli-titok (2010), A muránói üvegfúvó (2010), Siena lánya (2011), A velencei szerződés (2012), A mandulaliget madonnája (2013), Beatrice (2014) -, ezidáig csak két regényét olvastam. Ezekről posztok is születtek, itt elolvashatjátok őket: A Botticelli-titok, A mandulaliget madonnája. Nem voltak eget rengetőek, de nekem tetszettek, kellemes kikapcsolódást nyújtottak, és gondolom aki szereti a történelmi köntösbe bújtatott romantikát, főleg, hogyha az itáliai földön játszódik, az élvezettel veszi kézbe őket. És most érkezik egy újabb, lehet karácsonyra ajándékba kérni, vagy kapni, vagy akár saját magunknak megvenni. Egyébként a Kit az írónő legújabb regénye.

Marina Fiorato: Kit
Az összes őt fenyegető veszély közül a lelepleződéstől félt a legjobban
A kaland, a szerelem, a háború és a kitartás regénye, egy megdöbbentő igaz történet alapján.
Dublin, 1702. Az ír szépség Kit Kavanagh mindent tudni akar az életről. Ő, és szerelme Richard, nemrég házasodtak össze és egy népszerű kocsma elégedett tulajdonosai. A spanyol trónért folyó harc pedig innen nagyon távolinak tűnik. Minden megváltozik azonban, mikor egyik éjjel Richard egyszerűen eltűnik. Mihelyst Kit megtalálja a férje korsójában a királynő shillingjét, rájön, hogy Richardot elvitték katonának.
A bátor nő elhatározza, hogy megkeresi férjét ebben a forrongó világban, ahol az útján rengeteg veszély leselkedik rá, s úgy alakul, hogy életéért cserébe még kémkednie is kell. 
Kit belép Marlborough herceg ezredébe, és követi Richard nyomát Itália csatamezőin keresztül. Férfinak öltözik, az életét kockáztatva harcol a háborúban, közben pedig egyre közelebb kerül a fanyar humorú, jóképű parancsnokához, Ross kapitányhoz. 
Mikor kénytelen elhagyni a sereget, újra női ruhát ölt, hogy elkerülje az lelepleződést. A háború azonban ezzel nem ér véget Kit számára. A szépségével magára vonja Ormonde hercegének figyelmét, aki felbéreli, hogy kémkedjen a franciáknál. Miközben Kit Ross kapitány és a férje iránti hűség közt tipródik az angol korona szolgálatában, rájön, hogy az élete még nagyobb veszélyben van, mint a csatamezőn volt.
Várható megjelenés: 2015. november 30., I.P.C. Könyvek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése