2013. december 10.

És én most már a végére értem - az év utolsó könyvmustrája


A hét végén már a hónap felénél járunk, és mint ilyen a karácsony is nagy léptekkel közeledik. Minden évben megfogadom, hogy még időben elintézem a szükséges bevásárlásokat, hogy ne az utolsó pillanatok áradatában kelljen utat törjek magamnak, az már egy másik történet, hogy ez rendszerint nem szokott sikerülni. Szóval jó szokásomhoz híven idén sem mondhatom azt, hogy végeztem. Ez nyilván részben az én hibám, másfelől meg egy-két kiadó is a ludas, mert a beharangozott kötet még várat magára. Valószínű, hogy én voltam túl naiv, ha arra számítottam, hogy ebben az év végi őrületben minden időben megérezik, de úgy kell nekem, ha csábító újdonságokra fenem a fogam. Mivel úgy éreztem, hogy lassan a gyertya a körmömre ég, és sehol semmi kézzelfogható információ, végül a kiadónál érdeklődtem, hogy akkor most, hogy is áll annak a bizonyos kötetnek a sorsa. Igazán sajnálták, de úgy tűnik, hogy a kötet megjelenése csúszik, sőt olyannyira, hogy talán a könyvfesztiválon már kézbe is vehetjük. Puff neki, mégsem adhatok valakinek egy előrendelési szelvényt, hogy majd húsvétra az ajándék is megérkezik, úgyhogy kénytelen voltam újabb kandidátusok után nézni. És ha már nézelődtem, gondoltam talán akad még olyan, aki hasonló cipőben jár, vagy csak egyszerűen az utolsó pillanatban még szeretné a már meglévő ajándékokat kiegészíteni, úgyhogy hoztam még egy zsákravaló kötetet, amiből lehet válogatni. Egy részük már megjelent, és lehet, hogy ezeket kellene előnybe részesíteni, mert a többi talán zsákba macska lesz, de ezt nem tudhatjuk.




Karácsonyi történeteket felvonultató csokorral kezdem, mert végül is emiatt ez a nagy felhajtás, szó se róla imádom ezt az ünnepet, de hogy nagy a felhajtás körülötte, az is biztos, és lassan eltávolodunk attól, amit valójában jelentenie kellene. Na de ettől függetlenül élvezhetünk pár karácsonyi történetet.   

Hermann Hesse: Karácsony
„A karácsony nem csak csodálatos gyermekmeséket, karácsonyfa-ragyogást és gyermekénekeket jelent. A keresztényi gondolat, amelyet oly sokféle vallomásban oly sokféleképpen fogalmaztak meg, mindnyájunk számára mindig egy új és magasztos ösztönzés, lényeges intés értékét közvetíti. Bárhogyan képzelje is bárki a világ megváltását, mindenki számára mindenekelőtt a szeretet révén való megváltás fontos és jelentős. Erre a megváltásra nem csak a karácsonyi angyalok kórusa figyelmeztet. Erre szólítanak fel és intenek a nagy gondolkodók, költők és művészek hangjai, és mindezen hangok mélységes értéke kizárólag abban rejlik, hogy olyan valóságot, olyan utat, olyan lehetőséget hirdetnek, mely elevenen él minden ember keblében.”
E kötettel nyitja meg a Helikon Kiadó a Nobel-díjas Hermann Hesse életbölcsességeit bemutató Hesse Füves könyvek-sorozatát. Elsőként a szerző 1902–1956 között keletkezett karácsonyi tárgyú költeményeiből és prózai írásaiból készült válogatást kínálunk olvasóinknak.
Hermann Hesse (1877–1962) Nobel-díjas német költő és prózaíró, a XX. század világirodalmának egyik legismertebb alakja, a Grimm-testvérek után világszerte a legolvasottabb német szerző. Műveit több mint ötven nyelvre lefordították, és mintegy százötven millió példányban adták ki. Több írását megfilmesítették, színpadi adaptációt készítettek belőlük, és halála óta a német nyelvterületen kívül, ahol már életében is híresnek számított, a világ különböző tájain és országaiban újra és újra felfedezik, és szinte kultikus tisztelet övezi.
Várható megjelenés: megjelent, Helikon Kiadó


Joanne Harris: Egész évben karácsony
Joanne Harris legfrissebb kötete történetek eklektikus keveréke, melyeket inkább a világhírű írónő fortélyos, szellemes előadásmódja, mint egy központi téma kapcsol össze. Harris legújabb könyvében régi-kedves helyszínek és szereplők bukkannak fel, de persze újak is, akik különös frissességet kölcsönöznek a kötetnek. Ilyen Ngok, A folyó dala gyermek narrátora, aki minden fiúnál merészebben úszik le a Kongó folyó zúgóin, hogy bizonyítsa, helye van a csapatban, és az Erdei nimfa hősnője, aki halálos szenvedéllyel szeret egy fát. A Süti megrázó érzékletességgel megrajzolt nőalakja elhiteti magával, hogy olyan gyermeket hord a szíve alatt, aki "cukorból és fűszerből és minden finomból" van, a Szeretnél-e újra kapcsolódni? főszereplője egy anya, aki hisz benne, hogy halott fia a Twitteren kísért.
Ez a gonoszkodóan élénk képzelőerővel elővarázsolt, nyugtalanító és ármányos eseményeket elmesélő gyűjtemény Joanne Harris kivételes írásművészetét mutatja be. Érzékletes, csintalan, hol végtelenül mulatságos, hol keserű mandulához hasonlóan fanyar ez a kötet, ami a hétköznapit a váratlannal, a fantázia vad szárnyalását a keserédes valósággal elegyíti.
Várható megjelenés: megjelent, Ulpius-ház


Carole Matthews: Szeress karácsonykor
Lehet egy tökéletlen családnak tökéletes karácsonya?
Juliet Joyce él-hal a karácsonyért. Imádja a karácsonyi ajándékokat, a karácsonyfát díszestül, a karácsonyi pulykát, meg úgy általában mindent, ami karácsonyi. Idén is hagyja, hogy elsodorja az ünnep áradata, ha már a családi pokolnak épp karácsony táján kellett elszabadulnia. Fia, Tom elvesztette az állását, ráadásul rémes partnereket hoz a nyakára; állapotos lánya, Chloe hazaköltözött a kisfiával; apukája, Frank a saját szívfájdalmától szenved, míg anyukája, Rita napról napra szenilisebb. Vajon Rick, a férje, mikor elégeli meg a körös-körül örvénylő káoszt?
Ahogy közeledik a nagy nap, Juliet minden erejével azon van, hogy egyenesbe hozza a dolgokat, hiszen másra sem vágyik, mint hogy otthonukat karácsonykor betöltse a szeretet…
Várható megjelenés: 2013. december 13., Ulpius-ház


Lisa Kleypas: Karácsonyéj a Péntek kikötőben
EGY KISLÁNYNAK CSALÁD KELLENE
Egy esőtől síkos éjszakán a hatéves Holly elvesztette az egyetlen embert, aki addig gondoskodott róla: szeretett édesanyját, Victoriát. Azóta egy szót sem szól.
EGY SZÓLÓ FÉRFINAK FELESÉG KELLENE
Mark Nolannak mi sem hiányzott kevésbé, mint egy hatéves kislány. Hamarosan mégis ráébred: bármire kész lenne, hogy a gyermek életét újra teljessé tegye. A húga végrendelete megmondta, mit kell tennie: Senki sem jöhet szóba, csak te. Kezdetnek csak szeressed. A többi majd jön magától.
NÉHA CSAK EGY KIS VARÁZSLAT HIÁNYZIK...
Miután Maggie Conroy egy év házasság után elvesztette a férjét, nem hisz benne, hogy újra szerelemre találhat. Annál inkább hisz a képzelet varázserejében. Amióta játékboltot vezet, abban élhet, amit szeret. És amikor összetalálkozik Holly Nolannal, egy olyan kislányt lát maga előtt, akinek nagyon hiányzik egy kis varázslat.
HOGY VALÓRA VÁLJANAK AZ ÁLMOK
Három magányos ember. Három válaszúthoz érkezett élet. Három ember, akik hamarosan megtapasztalhatják, hogy karácsonykor bármi lehetséges, hogy ilyenkor a kívánságok mintha maguktól válnának valóra.
Várható megjelenés: megjelent, Ulpius-ház




A következő csokorba néhány szépirodalmi alkotás került. Hogy mindenik könyv tényleg az, azt ki-ki maga döntse el, de mivel a kiadók ebbe a kategóriába sorolták őket, én is ehhez tartom magam. 

Hermann Hesse: Demian
Az ember élete lehetőség, hogy megtalálja a sorsához elvezető utat. De rábízhatjuk-e magunkat a sorsra? És ha ez a sors bűnökre csábít, ha eltávolít a tiszta és fényes világtól? Bűn-e a bűn? És jó-e a jó? Van-e szabad akaratunk? Létezik-e Isten? Mi az igazi szeretet? Amikor lelkünk mélyére nézünk, rájövünk, hogy hasonló kérdésekkel vívódunk mi is. "Minden ember élete kísérlet, hogy eljusson önmagához. Minden ember élete egy ösvény sejtése. Senki sem volt még teljesen és maradéktalanul önmaga, mégis mindenki igyekszik önmaga lenni: ki tapogatózva, ki ahogy éppen tud."
1927-ben Hugo Ball, a zürichi dadaizmus vezető egyénisége Hesse születésnapjára megjelentet egy kis életrajzot az íróbarátról, melyben így ír a Demianról: „A Demiannal a költő áttör minden határt: áttör önmagához, lehatol egészen az ősi összefonódottságig. És ének ez a mű az anyaság hatalmáról; ének az emberi lény gyökereiről. Nyelvezete áttetszően tiszta, és mégis olyannyira halálosan félelmetes, hogy a Gertrud hangjához hasonlóan képes megszólaltatni a szenvedély, sőt még a vérfertőző, káini szenvedély minden vad, édes ízét is, miközben teljesen tiszta emberi gondolatokat és viharokat is fel tud ragyogtatni. Mert a kor is beleszüremlett ebbe a nyelvezetbe – méghozzá milyen kor! Egy testvérgyilkos, lázadó, törvényellenes kor!”
Hermann Hesse (1877–1962) Nobel-díjas német költő és prózaíró, a XX. század világirodalmának egyik legismertebb alakja, a Grimm-testvérek után világszerte a legolvasottabb német szerző. Műveit több mint ötven nyelvre lefordították, és mintegy százötven millió példányban adták ki. Több írását megfilmesítették, színpadi adaptációt készítettek belőlük, és halála óta a német nyelvterületen kívül, ahol már életében is híresnek számított, a világ különböző tájain és országaiban újra és újra felfedezik, és szinte kultikus tisztelet övezi. Műveiről neveztek el többek között beat-együttest és kávéházat. A Steppenwolf nevű amerikai zenekar Born to be wild számával Peter Fonda Easy rider című filmje révén vált világhírűvé. A Demian című regény az első világháború alatt íródott, és Hesse művészetében egy új alkotói korszak kezdetét – és talán egyik csúcspontját is – fémjelzi. A német irodalomban már a romantikában közkedvelt lélekábrázolás hagyományit folytatva, a freudi és jungi pszichoanalízis eredményeit is felhasználva rajzolja meg az először Emil Sinclair álnéven kiadott regény ennek a fiatalembernek lelki fejlődését, tusakodását önmagával és a világgal, míg végül lélekvezetői – Max Demian és Éva asszony – segítségével felnőtté válván az első világháború borzalmai közepette rátalál önmagára. Márai Sándor Első élmény. Demian címmel már 1923-ban közölt róla kritikát a Kassai Naplóban.
Várható megjelenés: 2013. december 12., Helikon Kiadó


Kazuo Ishiguro: A lebegő világ művésze
1948 ősze. Japán a II. világháború pusztítása után javában építi újjá városait. Az emberek igyekeznek maguk mögött hagyni a vereséget, inkább a jövőre fordítják figyelmüket. Nem így az egykor ünnepelt, majd a háború után visszavonult festő, Ono Maszudzsi, aki kertje és háza gondozásával, illetve két lányával és unokájával tölti az idejét. Kisebbik lánya közelgő eljegyzése okán fájdalmas erővel tolakodnak elő egykori döntéseinek s azok következményeinek emlékei. Vajon jól tette-e, hogy hűtlen lett a gésák és teaházak lebegő világához? Jó irányt vett ezt követően az élete? Nyugalmára sötét árnyat vetnek a múlt megidézett eseményeivel kapcsolatos gondolatai, és egyre több felkavaró kérdéssel szembesíti önmagát fiatalkori gyarlósága kapcsán. Ahogy bejárja emlékezete olykor bizonytalan labirintusát, sorra feltárulnak művészi és emberi pályájának döntő epizódjai.
Kazuo Ishiguro korai kötete lenyűgözően komplex lélektani regény, melyben a múlt és a jelen mesteri ügyességgel egybeszőtt szálai mögött felsejlik az önáltatás és az igazságra törekvés örökké egymásnak feszülő kényszere. A mű egyszerre emlékeztető és figyelmeztetés: mind a társadalomnak, mind az egyénnek képesnek kell lennie arra, hogy megbékéljen a múlt hibáival, s ezáltal önmagával.
"Jó író sok van - a jó regényíró azonban igen ritka. Kazuo Ishiguro igazi ritkaság. Második regénye, A lebegő világ művésze olyan műremek, mely szüntelenül megköveteli az olvasó figyelmét, és arra tanítja, hogy értő figyelemmel olvasson." (The New York Times)
Várható megjelenés: megjelent, Cartaphilus Könyvkiadó


Vanessa Diffenbaugh: A virágok nyelve
Az árvaként felcseperedett Victoria szinte csak a bizonytalanságot ismeri. Élete egyetlen biztos pontja az, hogy csakis önmagára számíthat. Senkinek nem kell, ezért neki sem kell senki. Mivel mindenkit eltaszít maga mellől, egyre nehezebb helyzetbe kerül, a jövője egyre sötétebbnek tűnik. Kilátástalan sodródását végül szerencsés fordulat torpantja meg, mely páratlan képességének köszönhető. A zárkózott lány ugyanis szavakkal nehezen fejezi ki magát, ám a virágok jelképes nyelvét olyan ékesen beszéli, hogy e tudása által - melyet egy korábbi nevelőanyjának köszönhetően sajátított el - képes megváltoztatni mások életét.
Victoria lassan otthonra talál és megállapodik, ám egy új ismeretség és az ebből kibontakozó szenvedélyes érzelem azzal fenyeget, hogy a sorsa ismét rosszra fordul. Vajon képes lehet-e arra, hogy sajátos tudásával önnön életét is jó irányba terelje? Második esélyt a boldogságra csak akkor kaphat, ha végre szembenéz múltja fájdalmas titkával, mely hosszú évek óta kísérti.
Az amerikai szerző első regénye, mely világszerte óriási siker lett, elegánsan szövi egybe a múlt és a jelen szálait. Különös képességgel felruházott fiatal hősnőjének felejthetetlenül életteli története arról tanúskodik, hogy az emberi szívben érzelmi rejtélyek végtelen sokasága lakozik.
Várható megjelenés: megjelent, Cartaphilus Könyvkiadó


Emma Donoghue: Hétpecsétes titok
A Hétpecsétes titok a 19. századi Londonba kalauzolja az olvasót. A megtörtént eseményeken alapuló történet két hősnője a korabeli nőmozgalmak egyik élharcosa, Emily "Fido" Faithfull, és a jómódban élő, házasságába belefásult szépasszony, Helen Codrington. A két nő hosszú évek után találkozik újra az angol fővárosban, s Fido egyik pillanatról a másikra Helen házassági válságának kellős közepében találja magát. A válság végül botrányos váláshoz vezet, amely nemcsak Helen, de Fido jó hírét is kockára teszi.
A viktoriánus Angliában nem nézik jó szemmel sem a házasságtörést, sem a női egyenjogúsági mozgalmakat, s végképp elutasítóak a válással szemben. Amikor pedig felmerül a gyanú, hogy a két asszony viszonya több is lehetett barátságnál, Fidónak nemcsak a társadalom súlyos ítéletével kell szembenéznie, de önmagával is, és mindazzal, amit önálló, független nőként képviselt.
Emma Donoghue színes tablót rajzol a korabeli angol társasági élet képmutató világáról, a nőket sújtó megkülönböztetésről, a feminizmus kezdeteiről, nem utolsósorban a pusztító szerelmi szenvedélyről.
Várható megjelenés: megjelent, Alexandra Kiadó




Erre a könyvre először Andiamo blogján figyeltem fel, remélem előbb-utóbb én is beszerzem, mert nagyon kíváncsi vagyok rá. Amúgy szerintem ez egy olyan könyv, amely tökéletes ajándék lehet a színházkedvelőknek, de nem csak nekik, hanem azoknak is, aki e nagyszerű színész életéről olvasni szeretnének. 

Ablonczy László: Sinkovits Imre a Hargitán
A nemzet szeretett színészéről, akit utolsó útjára szinte egész Budapest elkísért, szép, munkásságát átfogó albummal emlékezik meg a szerző – az értő kolléga – a Nemzeti Színház egykori igazgatója. Ha valaki, akkor ő valóban hiteles portét tud alkotni a közelmúlt talán legnépszerűbb magyar művészéről. Saját bevallása szerint e munkához felhasználta több mint két évtizedes levelezésüket, a családtagok visszaemlékezéseit és olyan anyagokat, amelyeknek feldolgozásához a legkülönfélébb kutatások alapján jutott hozzá – bizonyítja ezt a kötet előszavában rögzített megannyi köszönetnyilvánítás. A cím Sinkovits egyik kiemelkedő alakítására utal, aki nem sejti miért, a könyvben megtalálja a választ.
Várható megjelenés: 2013. december 10., Kairosz Könyvkiadó




Az utolsó csokorba hagytam a könnyedebb szórakozást ígérő köteteket. Érkezik a tizenharmadik Gabriel Allon könyv, negyedszerre kalandozhatunk Ríviai Geralt társaságában, Gordon Zsigmond nyomozása után Wertheimer Miklós szárnysegéd kalauzol egy zavaros és sötét korba, aztán irány az űr egyenesen két kaland erejéig, egy új sorozat első kötetével, valamint a visszatérő Calderon kapitánnyal, vagy akár a múltba is utazhatunk, ha egy kis romantikára vágyunk, ezt kiélvezhetjük a 19. század díszletei között játszódó csábítási történetben. Szóval van itt krimi, fantasy, sci-fi, kaland, és romantika az érzékek felpezsdítésére.

Daniel Silva: A Moszad ügynöke és az angol lány
Hét nap
Egy lány
Mindössze egyetlen esély
Madeline Hart a brit kormánypárt tagja, aki előtt fényes karrier áll: szép, okos, és a gyerekkori szegénység emlékei hajtják a sikerek elérésére. Van azonban egy sötét titka is: a miniszterelnök, Jonathan Lancaster szeretője. Valakik valahogy tudomást szereznek a viszonyról, és elrabolják Madeline-t. Lancaster, a botránytól tartva úgy dönt, hogy nem vonja be a brit rendőrséget, és a maga szakállára intézkedik. Megkezdődik a keresés.
Hét napjuk van, különben a lány meghal.
Itt lép be a képbe Gabriel Allon, a gyilkos, restaurátor és kém, aki előtt nem ismeretlen a politika világa. Miközben fogy az idő, Gabriel elszánt vállalkozásba fog, hogy Madeline-t épségben hazavigye. A küldetés során a marseille-i bűnözők alvilágától eljut Provence egy mindentől távoli völgyébe, a londoni politikai vezetők díszes irodáiba, végül Moszkvában köt ki, ahol gyakori az erőszak, és ahol nagyon sokan szeretnék, ha Gabriel halott lenne.
Várható megjelenés: 2013. december 13., Ulipus-ház Könyvkiadó


Andrzej Sapkowski: A vaják IV. – A megvetés ideje
A háború előszele már mindenütt érezhető: az utakat másfajúak renegát csapatai tartják rettegésben, a városok utcáin rejtélyes halálesetek történnek. A királyok nem bíznak többé a varázslókban, akik azt képzelik, varázshatalmuk feljogosítja őket, hogy beleártsák magukat a politikába. Némelyikük a szabad országok javáért cselekszik, mások önös érdekből, de a varázslók álságos mosolya és felszínes csevegése mögött sorsdöntő játszmák zajlanak.
Ríviai Geralt mindig is büszke volt semlegességére. A vaják korábban úgy gondolta, elegendő, hogy a saját sorsáról döntsön... csakhogy akkor még nem kellett mások miatt aggódnia. Egyedül könnyű semlegesnek maradni, de ha egy kislány élete a tét, már nem annyira. Geralt igyekszik mindent megtenni Ciri védelmében.
A kérdés az, hogy ez elég-e. 
Várható megjelenés: 2013. december 13., PlayOn 


Kondor Vilmos: A másik szárnysegéd
Wertheimer Miklós hadnagy, Horthy kormányzó szárnysegéde alapvetően hétköznapi figura. Három dolog fontos a számára: az egyenruhája, a becsülete és a kocsija. Ám október 15-én egyszerre kerül veszélybe mindhárom: a kormányzó fiát az orra elől rabolják el, majd Magyarország, ha csak pár óra erejéig is, de kilép a háborúból, és a nyilas hatalomátvétel fenyegetése dermesztő valósággá válik.
A katasztrófa elkerülhetetlen, ezért a kormányzó és legbelsőbb köre egyszerre két olyan feladattal is megbízza Wertheimer hadnagyot, amelyek egyenként is embert próbálóak: menekítsen ki az országból egy geológust, mielőtt Szálasi és veszett csatlósai elkapnák, és menekítse ki az országból a Szent Koronát. Azt a Szent Koronát, amely eddig soha nem hagyta még el Magyarország területét, azt a Szent Koronát, amely Wertheimer hadnagy számára sokkal többet jelent egy koronázási ékszernél. Pár óra elteltével egy fiatal lánnyal az oldalán hagyja maga mögött Pestet, hogy végrehajtsák a lehetetlen feladatot, miközben hungarista rendvédelmi szervek és náci kommandósok lihegnek a nyakukba.
Nem telik el huszonnégy óra, és a szárnysegédnek már nem csak a becsülete, az egyenruhája vagy a kocsija miatt kell aggódnia: még a legártatlanabbnak látszó helyeken és a legbarátságosabb emberek között is csapdába kerül; egyik pillanatról a másikra űzött vaddá válik, hazája pedig ellenséges területté. A nyilasok és németek azonban kitartóak, nem adják fel, ahogyan Wertheimer Miklós sem adja fel. Soha. Még az élete árán sem.
Kondor Vilmos új könyve a kalandregény legjobb hagyományait követve egy zavaros és sötét korba viszi az olvasót, bemutatva egy olyan időszakot, amelyről - nem véletlenül - oly kevés szó esik manapság. A másik szárnysegéd sodró lendülettel, aprólékos korrajzzal és a szerzőre jellemző humorral mutat be egy hétköznapi fiatalembert, Wertheimer Miklóst, akinek a helytállás és az adott szó becsülete mindennél fontosabb volt.
Várható megjelenés: megjelent, Agave Könyvek


On Sai: Scar
Scar körül sok a titok.
Titok a vallása, mert kereszténynek született egy olyan világban, ahol a kalózok megnyúzzák, a császáriak pedig agyonlövik a hívőket. Titok, hogy szerelmes Artúrba. Titok az álma, amit követve navigátornak áll.
Artúr körül sok a halál.
Előbb azt hiszi, Scar meghalt, kétségbeesésében csatlakozik egy keresztény csempészhajóhoz, és az űrben bolyongva egyre mélyebben megismeri a sötétséget. Mikor úgy érzi, minden kegyetlenséget megtapasztalt, megtudja, hogy Scar nem halt meg. Hanem áruló lett.
Don körül nagy a csend.
A renegát mentál önkéntes száműzetéséből figyeli a világ eseményeit, ám az ijesztő dolgokról nem beszélhet senkinek. Hallgatása mögött más is lapul: egy titok, és egy régi, fájó szerelem emléke.
Lucy körül nagy a rend.
Don egykori társa majdnem hibátlan. A világegyetem egynyolcadának ura, aki a végső tökéletességet keresi, gyűlöli az érzelmeket és a vércseppek gömbjében lapuló π számot. Könyörtelenül kiiktatja mindazt, ami nem illik a társadalom rendjébe.
Ők négyen furcsa események sodrában találják magukat. Fogalmuk sincs, ki vagy mi mozgatja a szálakat.
Lehet, hogy pusztán játékszerek Isten és a Gonosz kezében?
Létezik egyáltalán szabad akarat?
A szerelem, melyet elpusztítottál magadban, pislákolhat-e még a másikban?
Egyvalaki sejti csupán, hogy ők négyen alkotják a tengelyt, melyen megfordul az emberiség sorsa.
A regény a Szivárgó sötétség sorozat első kötete.
Várható megjelenés: 2013. december 15., Könyvmolyképző Kiadó


On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál
Calderon kapitány élete pokol: a sajtó árulónak hiszi, a nemesi körök megvetik, ráadásul még az űrhajón is próbára teszi türelmét a nőkből álló legénység. Calderon el akar jutni a hadgyakorlatra, nehogy merényletet kövessenek el a császár ellen, de áldásos tevékenységének hála a Ferrero Ház a bukás szélén táncol.
Ami a legbosszantóbb, Taina körül is felbukkan egy jóképű, szőke szamuráj.
Calderon kénytelen cselekedni, bár nem épp úgy, ahogy mások várják…
Taina élete is kemény. A nagyapja férjjelölteket válogat, ám a lány megsejti, hogy a szamurájokat nem a keze érdekli, hanem egy érthetetlen politikai játszma.
Kicsoda ő? Miért irtották ki a család Tivesgei-ágát?
Barátja vagy gyilkosa a szamuráj, aki a nyomában jár?
Taina csak két dolgot szeretne: nyugalmat és Calderont.
A fiatal főnemes és a makacs japán lány összefog a Birodalom megmentéséért. Azonban most Sexert báró az ellenség, aki mindenkinél ügyesebben űzi a Játékot.
Vajon sikerül megvédeni a császárt a merénylőktől? És önmagukat a császártól?
De legfőképpen, ki kerül ki győztesen abból a harcból, ahol a szerelmi ötszög tagjai rajtuk kívül egy nemes hölgy, egy szamuráj és egy élő kard?
A Calderon, avagy hullajelölt kerestetik várva várt folytatása.
Várható megjelenés: 2013. december 15., Könyvmolyképző Kiadó


Sarah MacLean: A csábítás kilenc szabálya
Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfimódra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.
Várható megjelenés: 2013. december 18., Könyvmolyképző Kiadó




Képek: itt, itt, itt, itt, itt, és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése