2013. december 12.

Ünnepi könyvakciók

A várható megjelenésekről írott posztjaim után, arra gondoltam, hogy úgy lenne fair, hogyha az akciók terén is tennék egy körutat, hátha valaki ott bukkan rá a kedvencére. Tekintettel az igencsak borsos könyvárakra, gondolom ti is igyekeztek kihasználni a kedvezményeket, főleg, hogyha könyves ajándékokkal szeretnétek megörvendeztetni a családot, barátokat, vagy éppenséggel saját magatokat. Nálam mindhárom eset fennáll, úgyhogy tényleg szemfüles voltam az utóbbi időben. 

A következőkben összegyűjtöttem néhány olyan kedvezményt, amelyre talán érdemes odafigyelni, hogyha valaki nem akar teljes árat fizetni egy-egy szerzeményért. A lista csak általam felfedezetteket tartalmazza, biztosan vannak még más akciók is ezeken kívül. 


A Könyvmolyképző kiadó a tavalyi évhez hasonlóan idén is Adventi naptárral örvendezteti meg a rajongóit, és minden nap egy-egy új ablakocska nyílik meg, felfedve az alatta rejtőzködő kedvezményt. Tudom, hogy már hátrahagytunk a hónapból pár napot, de azért van még néhány előttünk, úgyhogy lehet nézegetni  a naptárat, mert ki tudja, mit hoz a holnap (bár érdemes visszamenőleg is megnézni egy-két napot, mert egyik-másik kedvezmény a hét végéig tart). Két könyv rendelése esetén ingyenes a szállítás. Az Adventi naptárat itt nézhetitek meg.

Az Ulpius-ház hozza a tőle már megszokott 2+1-es akciót, amelyben az újonnan megjelent kötetek is megtalálhatók. A kedvezmény a kiadó webshopjában és az Ulpius-ház könyvesbolt hálózatban is igénybe vehető (én ezt láttam ma a Károly körúti Alexandrában is, és gondolom a többi könyvesboltban is megtalálható, de pontosan nem tudom). A weboldalon van adventi akció is, minden nap más-más könyvet lehet extra kedvezményért megvásárolni, sőt elképesztő mennyiségű csomagajánlat között is válogathatunk, az összes műfajban, ami a kiadó palettáján megtalálható, így egy-egy sorozat több, vagy akár az összes kötetét egyszerre beszerezhetjük. Aki nem szeretné házhoz szállíttatni a rendelését személyesen is átveheti az Ulpius-ház Könyvesboltokban.

A Partvonal Kiadó ajánlásában 1+1 karácsonyi akció van az webáruház valamennyi kötetére, ráadásul minden vásárló egy 1000 Ft-os téli utalványt kap ajándékba, amit március végéig lehet felhasználni partvonalas vásárláshoz. A kiadóban személyesen is át lehet venni a megvásárolt köteteket.

A Maxim Könyvkiadótól is megszokhattuk már a kedvezményeket. Ezúttal a 30% kedvezmény december 21.-ig vehető igénybe a már megjelent, és az előrendelhető kötetekre, valamint a nyelvi kiadványokra is. Ha Maxim könyvekre vágytok itt megrendelhetitek őket, két kötet rendelése esetén itt is elmarad a postaköltség.

A felsoroltakon kívül érdemes szétnézni az Alexandra, a Libri, a Líra, a Bookline webáruházakban is, ha van idő és kedv hozzá, mert sokféle akció között lehet válogatni, igaz egyik-másik már hetek óta tart, de ettől még jelenthet újdonságot valakinek.

Egészen véletlenül fedeztem fel a Polc.hu Online könyváruház oldalán található kedvezményeket, amelyek cseppet sem megvetendőek. Ritkán látogatom ezt az oldalt, de most valahogy odatévedtem, és eléggé elámultam. December 1-20. között 40% kedvezménnyel megszerezhetjük az Alexandra Kiadó, az Európa Könyvkiadó, a Cartaphilus Könyvkiadó, a Geographia Kiadó, az Officina Kiadó, az M-érték Kiadó, valamint az Art Nouveau Kiadó köteteit. Azt hiszem, hogy az 550 Ft szállítási költség még bele is férhet, bár ha valaki 10 000 Ft felett vásárol, akkor ingyenes a szállítás.

Mivel kisgyerekeknek szóló könyvet nincsen akinek vegyek, a gyermekkönyvekre vonatkozó akciókat nem igazán ismerem, de a Móra Könyvkiadó oldalán láttam egy Adventtől Karácsonyig több mint 100 könyvre meghirdetett akciót, 25%-tól 70%-ig terjedőt.

Tudom, hogy időigényes végigböngészni a lehetséges akciókat, de azt hiszem, megéri, főleg, hogyha több személynek is szeretnénk könyvet ajándékozni. Nyilván nem kell az összes ajánlatot átnyálazni, főleg, ha már van kiszemelt áldozat, de akinek ideje engedi, az bóklásszon, mert szerencsével járhat.

Képek: itt, itt, itt, itt, és itt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése